25. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vestfossen tapte på hjemmebane lørdag ettermiddag mot Urædd. Marginene var rett og slett ikke på hjemmelagets side. (Fotos: Tor Kenneth Talmo)

Opprykkstoget gikk trolig fra Vestfossen – tapte mot Urædd i kvallikkamp

Vestfossen tapte 2-0 for Urædd hjemme i Vestfossen i kvalifiseringskampen for 3. divisjon i ettermiddag og har med det fått et svært vrient utgangspunkt foran returmatchen som spilles i Porsgrunn neste lørdag.
Annonse

Omlag 250 tilskuere fikk se et hjemmelag bomme på sine muligheter, mens Urædd scoret på sine.

En umulighet å vinne sammenlagt er det neppe, men det vil bli svært vanskelig.

Annonse

Første bud i så måte er i hvert fall at de må score på mulighetene de får. Det gjorde ikke de grønnhvite i kveld. To i stolpen og en redning på streken var beholdningen. Men det gir null i protokollen.

Allerede etter tre minutter kunne Vestfossen tatt ledelsen, men Caper Pedersen satte ballen utenfor.

Utenfor satte ikke Urædds Sebastian Bendiksen ballen da han steg til værs på en corner tre minutter senere, men det går an å sette spørsmålstegn ved hvor markeringen av telemarkingen var.

Vestfossen jobbet seg etter denne starten inn i kampen igjen med et oppofrende duellspill og iherdig jobbing. De kom kanskje ikke til de store scoringsmulighetene og måtte gå i garderoben til pause med å ligge under 1-0.

Til tross for at laget hadde et par nesten-muligheter på tampen av omgangen og vel også ble snytt for et straffespark etter 25 minutter.

Andre omgang ble på en måte en tro kopi av den første. Først en spolert VIF-sjanse før den tidligere toppspilleren og eliteserieprofilen Olivier Occean satte inn 2-0 etter et flott angrep.

Før det hadde han stort sett fremhevet seg ved å ramle lett og løpe rundt å sutre. Men i denne type kamp skal en ikke se bort fra at det kan være virkningsfullt, viktig og riktig.

Kampen bar vel også preg av at her sto det noe på spill. For begge lag. Det var mange tøffe sammenstøt, men direkte stygt ble det aldri, selv om dommeren måtte i lomma for å hente det gule kortet fire ganger.

Etter Urædds andre mål bølget kampen litt frem og tilbake. Men de siste 20 minuttene dominerte Vestfossen. Med godt press og duellspill eide de midtbanen. Men det ville seg ikke. Stolpen sto i veien to ganger og en Urædd-spiller reddet på streken. I tillegg vartet Uræddds keeper Birk Hansen Stokke opp med et par praktredninger.

Forskjellen på lagene i Vestfossen i ettermiddag kan antagelig best summeres opp slik: Urædd scora der Vestfossen misset. Denne kampen kunne hjemmelaget fort vunnet, men det ble for dårlig foran begge mål.

På Vestfossen fremsto Preben Røren som en gigant, men han fikk nok konkurranse i det å være banens beste av de to Urædd-spillerne, Sebastian Bendiksen og Fredrik Lund Nordkvelle. Sistnevnte med en fortid i både Strømsgodset og Odd.

Med ettermiddagens resultat forsvant trolig også opprykkstoget fra perrongen for Vestfossen. 0-2 er fort litt for mye å hente inn. Derfor skulle de så gjerne fått inn en redusering. Det hadde langt fra vært ufortjent, for å si det mildt.