23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Heksen Hvit vil ha herredømme over Narnia, men fire ungdommer fra London og en kjempestor løve setter en stopper for det.

Trampeklapp for Røren Barne- og Ungdomsteater etter Narnia-premiere

Røren Barne- og Ungdomsteater skuffer ikke. Selv ikke etter et år med koronarestriksjoner og øvelser på teams og en hektisk innspurt nå i høst. Lørdagens premiere på stykket om Narnia står til en sekser. Dette er barneteater på sitt beste og publikum sørget for stående trampeklapp.
Annonse

I 26 år har teatergruppen fra Røren bydd på en rekke forestillinger. Felles for dem alle er at du nesten ikke tror at det er lokale amatører som står på scenen. Ikke bare er skuespillerprestasjonene overraskende gode, men også kulisser og kostymer er profesjonelt laget i tillegg til sminken. Her er det satset på kvalitet gjennom hele produksjonen.

Narnia skulle egentlig vært spilt for ett år siden, men som vi vet stoppet koronaen det meste av kulturelle aktiviteter. Så var det planer om å kjøre forestillingen på vårparten, men heller ikke det lot seg gjøre. Det er derfor blitt et langt år med øvinger på teams og egenpugging før gruppen for alvor kunne starte øvelsene da samfunnet åpnet opp igjen tidligere i høst. Fra da av gikk alt i rekordfart.

Annonse

Proffe krefter og iherdige foreldre
Røren Barne- og Ungdomsteater har også denne gang fått med seg proffe krefter og foreldre som har stått skikkelig på. Eskil K. Glitre har vært instruktør for ungdomsgruppa og regissør og Anders Rønneberg er instruktør for dramagruppene.

I tillegg er det proffe folk på lys og lyd og lørdagens premiere gikk utrolig bra i forhold til det tekniske. Det samme kan også sies om skuespillerprestasjonene.

Eventyret om Narnia handler om fire søsken for flykter fra Hitler-Tysklands bombing av London og havner på et av Englands fineste herskapshus. Huset byr på mange spennende utforskningsmuligheter, men ett rom skiller seg ut – det med det store klesskapet i.

Gjennom dette skapet kommer de fire ungdommene til Narnia – et land hvor det alltid er vinter, takket være heksen Hvit. Gjennom lek og moro og en del skumle hendelser får vi være med på at våren kommer til Narnia og de som bor der får en helt annen hverdag. Her er det dramatikk og høye lyder og en løve som virkelig gir lyd fra seg.

Stykket er derfor ikke for de alle minste, men Ella på snart seks år synes det var skikkelig moro – selv om hun også skvatt skikkelig et par ganger.

Så har du barn eller barnebarn – ta turen til Røren skole de kommende dagene. Det er absolutt verdt pengene. Lørdagens premiere var fullsatt, men det skal være billetter å få tak i til de andre forestillingene, som går søndag, mandag, onsdag, fredag og lørdag og søndag.

Her ser du en del bilder fra lørdagens forestilling.

En superstolt regissør i Eskil K. Glitre etter forestillingen sammen med alle skuespillerne.
Kultursjef Christer Best Gulbrandsen sammen med datteren Ella på snart seks roste teatergruppa ved leder Kristin Stærkeby og takk for en fantastisk forestilling. Kristin takket på sin side alle ungdommene for innstasen.
Del:
Annonse