5. desember 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hele 160.000 kroner fikk elevene i 10. klasse ved HUS inn på Krukekollen opp for kort tid siden. Toleransereisen til Tyskland er et skritt nærmere en realisering. (Foto: Privat)

Manglet 250.000 kroner til Toleransereiser – fikk inn 160.000 på sponsorløp

27. oktober kunne Eikernytt.no fortelle om at ungdommene i 10. klasse ved Hokksund Ungdomsskole (HUS) manglet 250.000 for å kunne reise på Toleransereiser neste vår. Derfor arrangerte de et sponsorløp til Krukekollen. Resultatet ble 160.000 sponsorkroner.
Annonse

Det er en viktig tradisjon for avgangselevene ved Hokksund ungdomsskole er å få reise sammen på det som kalles Toleransereise. Turen går normalt til Tyskland hvor elevene besøker konsentrasjonsleirene fra 2. verdenskrig, og historien de blir fortalt og vist gir viktig innsikt for ungdommens egen identitet og toleranse ovenfor andre mennesker.

Men etter halvannet år med korona og lite eller ingen dugnadsinntekter, sto elevene i en vanskelig situasjon. De mangler 250.000 kroner og bestemte seg derfor for å arrangere et løp opp til Krukekollen sponset av lokale bedrifter.

Annonse

Strategien viste seg å bli meget vellykket og det kom inn hele 160.000 kroner. I tillegg kan det hende at de politiske partiene vil bidra med litt. Brit-Tove Krekling (SP) oppfordret nemlig i siste kommunestyremøte alle partiene om å sjekke partikassa etter valgkampen om det var noe igjen. Hun mente Toleransereisene godt kunne få et tilskudd herfra.

Ungdommene ble møtt av motiverende foreldre og musikk både ved start og mål. Lagånd og at alle skulle til topps, var fokus. Med ulike reklameeffekter kom de seg til topps hvor Krukekollen tok imot dem med et stort målbanner og reklamebannere.

Det var god stemning med musikk og servering av saft og boller. Elevene lot seg villig fotograferes og filmes, og nå er planen å lage en videosnutt de kan gi tilbake til bedriftene.

– Helt fantastisk, og et godt bidrag for å realisere toleransereise til Tyskland, sier Ingunn og Frans i foreldregruppa.

Del: