9. desember 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

ÅRETS BARNEHAGEINSPIRATOR: Jostein Paulgård Østmoen er kåret til Årets barnehageinspirator. Her er prisvinneren flankert av konferansier Trude Teige og kunnskapsminister Tonje Brenna, som delte ut prisen. (Foto: PBL)

Jostein fra Hokksund kåret til Årets barnehageinspirator

Førstelektor Jostein Paulgård Østmoen fra Hokksund er kåret til årets barnehageinspirator 2021. Det er studentene på barnehagelærerutdanningen ved Universitetet i Sør-Norge (USN) som har nominert ham.
Annonse

Annet hvert år deler Private Barnehagers Landsforbund (PBL) ut prisen «Årets barnehageinspirator». Det er studentene ved landets barnehagelærerutdanninger som foreslår kandidater. I alt kom det i år inn forslag fra 123 studenter rundt om i landet, og totalt 63 ulike forelesere er foreslått.

Prisen er på 50.000 kroner og går til en foreleser ved en av landets barnehagelærerutdanninger «som på en god måte har inspirert og motivert studentene sine til en yrkeskarriere i barnehage».

Annonse

Årets vinner, førstelektor Jostein Paulgård Østmoen, underviser i pedagogikk på barnehagelærerutdanningen til Universitetet i Sørøst-Norges barnehagelærerutdanning ved campus Drammen.

– Jeg er privilegert som får lov til å holde på med det jeg synes er morsomt i verden, sa Østmoen i forbindelse med utdelingen, ifølge Barnehage.no. 

Mandag 1. november mottok han beviset på at han er «Årets barnehageinspirator 2021». Prisen ble delt ut av kunnskapsminister Tonje Brenna under landsmøtet til PBL.

Jostein har jobbet 10 år som lærer i skolen på Vestfossen og Ormåsen, og var faglig leder i Møllefossen Barnehage i Vestfossen i åtte år før han begynte som høgskolelektor – og etterhvert førstelektor på USN.

– Jeg underviser i pedagogikk, hovedsakelig på barnehagelærerutdanninga og stortrives med lektorjobben. Det gir meg en mulighet til både å undervise i og forske på det spennende barnehagefeltet, sier han til Eikernytt.no.

Forrige gang prisen ble delt ut var i 2019, og da var det til førsteamanuensis Anna Rigmor Moxnes – også fra USN og vår campus i Drammen.

Se videointervju med Jostein Paulgård Østmoen:

Artikkelen er gjengitt med tillatelse fra forfatter Knut Jul Meland i USN.no

Del: