25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

- For tredje uke på rad ser vi at tallene for koronasmittede i Drammen har steget, slik de også gjør nasjonalt, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Fortsatt stigende smitte i Drammen – 138 nye tilfeller sist uke

Sist mandag ble det rapportert om 102 nye smittetilfeller uken før. I dag melder kommunen om 138 nye smittetilfeller. I løpet av de siste 14 dagene er 240 nye smittet. I Øvre Eiker er det flat utvikling med 24 nye tilfeller.
Annonse

Totalt er det nå 6.177 som har fått påvist korona i Drammen kommune side mars i fjor. Tallet for Øvre Eiker er 647 totalt.

– For tredje uke på rad ser vi at tallene for koronasmittede i Drammen har steget, slik de også gjør nasjonalt. Vi ser at mange av de som tester seg har vært forkjølet en stund før de tar test. Derfor vil vi minne om at det fortsatt er viktig at alle som blir forkjølet eller får influensalignende symptomer tar en koronatest, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Annonse

Det meldes ikke om noen vesentlig belastning av koronapasienter verken fra Drammen Sykehus eller kommunale helseinstitusjoner.

Imidlertid er det nå er flere av de vanlige luftveisvirusene som sirkulerer igjen, og totalt antall pasienter med luftveisinfeksjon som søker fastlege og legevakt er høyt. Det er særlig stor økning av barn med luftveisinfeksjoner i disse dager.

Uvaksinerte personer er fremdeles overrepresentert blant de smittede, sett i forhold til hvor stor andel de utgjør av befolkningen.

– Det minner oss om hvor viktig vaksine er for å bremse spredningen av viruset i det voksne delen av befolkningen, sier Johannessen.

Det er nå drop-in vaksinering for 1. og 2. vaksinedose samt 3. dose til de som er immunsvekket alle hverdager mellom 11.00 og 17.00 i vaksinasjonslokalet i 1. etasje på Gulskogen senter.

Personer over 65 år som skal ha oppfriskningsdose vil motta SMS med invitasjon til dette, og skal ikke bestille time før invitasjon er mottatt.

Drammen kommune har også kampanjedager for influensavaksine til de over 65 år som ikke har fått tilbud via fastlegen sin til dette i Drammenshallen mandag, tirsdag og onsdag denne uken. Timebestilling for influensavaksine gjøres ved å følge linken som alle kommunens innbyggere over 65 år får tilsendt på SMS i disse dager, eller ved å ringe vaksinetelefonen.

24 nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 24 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker siste uke. Det er samme antall som det ble rapportert om uken før.

Det er med dette registrert totalt 647 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 442 er smittet i 2021.

Del:
Annonse