30. november 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vigdis Margrethe Løver og Torild Hangst har funnet tonen sammen, men utstillingene de skal ha lørdag 13.og søndag 14. november, blir i hver deres bygd. Vigdis Margrethe holder til i Gallerihuset i Skotselv, mens Thorild har sin utstilling på Ormåsen, i sitt eget hjem.

Kunstutstillinger og åpne atelierer i Øvre Eiker til helgen

To kunstnere, Thorild Hangst og Vigdis Margrethe Løver, begge bosatt i Øvre Eiker, vil førstkommende helg åpne dørene til sine atelier og vise frem det de holder på med. Nå gleder de seg til å møte publikum på kunstutstilling.
Annonse

Det er slags en fellesutstilling disse to kunstnerne skal være med på. Begge deltar på en dansk nettbasert kunstskole, Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet Annes Atelier. Helgen 13. og 14. november, er det faktisk åpne dører hos kunstnere i både Norge, Sverige og Danmark.

Vigdis Margrethe og Torhild hadde ingen anelse om at de begge skulle være med på dette, men da oversikten over alle de 150 deltakerne i Norden ble tilgjengelig, ble kontakten kjapt opprettet.

Annonse

Torhild Hangst bor på Ormåsen og maler store og små bilder sitt eget hjem. Arbeidsrommet eller atelieret befinner seg i stuen, og det er her hun vil henge alle maleriene sine opp når utstillingen skal avvikles i løpet av to dager.

Torhild har lang fartstid som kunstner, og maler mest oljemalerier i lag på lag. En møysommelig prosess, for oljemaling tørker sakte.

– Jeg har alltid likt å holde på med form og farge. Så da jeg avviklet min butikk med salg av moteklær i Oslo, solgte huset jeg bodde i og flyttet til Ormåsen, så begynte jeg mitt kunstnerliv. Da startet jeg på Nydalen Kunstskole, et toårig kurs på kveldstid, og siden har det blitt flere kurs i malerkunsten, forteller Torhild.

Vigdis Margrethe har malerier i mange ulike uttrykk, og denne høsten er det flagrende blomster over dypt mørke. Hun maler med akryl på lerret i mange størrelser.

Vigdis Margrethe Løver har hatt galleri, atelier og kafé midt i Skotselv sentrum, og åpner vanligvis dørene hver onsdag og torsdag. I Gallerihuset har hun vært siden våren 2015, etter å ha deltatt på Nydalen kunstskole en vintersesong. Siden har hun vært trofast elev ved kunstskolen, selv om det ble et års pause under koronaen i 2020. Men nå er hun i gang igjen for fullt, og egenproduserte malerier henger på alle veggene.

– Nå må folk på Eiker og omegn kjenne sin besøkelsestid. Både Torhild og jeg holder åpent på hvert vårt sted, men deltar sammen med kunstnere rundt i hele Norden. Dette blir som en stor felles kunstfest, og kanskje finner du julegaver i utstillingene våre, både til deg selv og familien, om du tar turen til oss, mener Vigdis Margrethe.

Begge to gleder seg veldig til helgens «Åpne dører» utstilling, og ønsker seg riktig mange besøkende.

Torhild Hangst maler med olje, lag på lag, opptil 20 lag på treplate. Hun inspireres av naturen rundt seg.
Del: