19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var store krefter i sving da to personbiler kolliderte front mot front på E134 i Hokksund.

Lange køer etter front mot front på E134 i Hokksund

(Oppdatert kl. 11.15 11.11.21) Det er lange køer og store trafikkproblemer etter at to biler kolliderte front mot front på E134 ved Prestebråtan vis a vis Eiker Senter. To mannlige bilførere kjøres legevakt for sjekk, men skal ikke være synlig skadet.
Annonse

Det var klokken 17.40 i ettermiddag at nødetatene fikk melding om den voldsomme ulykken på E134. Ulykke skjedde i vestgående retning – altså mot Langebru. En Audi som kom fra Langebru har kommet over i feil kjørebane og kolliderte front mot front med en hvit personbil av nyere dato.

Alle kollisjonsputer er utløst og dette har vært en skikkelig smell. Bruk av bilbelte og kollisjonsputer har trolig betydd mye for at de to førerne kunne komme seg ut, tilsynelatende uskadet.

Annonse

Politiet på stedet kan ikke si noe om hvorfor Audien havnet i feil kjørefelt, men det kan spekuleres i om vedkommende trodde to-felts veien startet litt tidligere enn den faktisk gjør. Ulykken skjedde nemlig akkurat der midtdelerne begynner. Det er ikke mistanke om pronille eller rus så langt.

Ettersom vestgående løp mot Langebru var helt sperret, ble trafikken dirigert gjennom Hokksund sentrum. Her var det en eneste lang kø og vanskelig å komme seg fram.

Klokken 18.21 meldte politiet at bilberger var på vei og snart framme. Det betyr at veien er i ferd med å ryddes når dette skrives kl. 19.00. Kl. 19.10 meldes det at veien er åpen i begge retninger.

SISTE
Ifølge en av de impliserte i ulykken, var ikke dette front mot front. Audien traff midtdeleren og ble slengt over i motgående kjørefelt der den stoppet nesten 90 grader på veibanen for så å bli truffet på førersiden av den hvite bilen i betydelig lavere hastighet.

Mannen som satt i kjørte Audien skal ha kommet fra det hele uten en skramme takket være en sikker bil og en midtdeler som absorberer sammenstøt av denne typen.

Hvorfor bilen traff midtdeleren er derimot en annen sak og ikke kjent for Eikernytt.no. Dette vil trolig politiets etterforskning bringe klarhet i.

Del:
Annonse