27. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En kvinne forskanset seg i en leilighet i Hokksund sentrum tirsdag ettermiddag og kveld med en kniv. Hun er nå overtatt av helsevesenet.

Massiv politiaksjon etter trusselsituasjon med kniv endte godt

Politiet brukte flere timer på forhandlinger med en kvinne som hadde forskanset seg med kniv i en bygning i Hokksund tirsdag ettermiddag og kveld.
Annonse

Det hele startet før middagstider med en bekymringsmelding om personen, som politiet ville sjekke opp på den aktuelle adressen.

– Vi dro dit for å få kontakt med vedkommende, men det var ikke mulig å få dialog med henne. Vedkommende truet med en kniv, men var ingen umiddelbar fare for andre, sier operasjonsleder Marius Knudsen i politiet til DRM24.

Annonse

Mange fikk med seg oppbudet av en rekke politipatruljer, ambulanser og til og med brannvesenet i Hokksund sentrum som ankom stedet i forbindelse med situasjonen.

– Med en åpenbart psykisk syk person som oppfører seg truende mot oss genererer det en del ressurser for å kunne sikre å ta seg inn på stedet, og en mildest mulig utvei i form av forhandlinger vil også medføre at dette tar tid, sier Knudsen.

Han bekrefter at politiet var bevæpnet og iført skjold og verneutstyr.

Ifølge Knudsen skal politiet til slutt ha fått kontroll på kvinnen uten at noen har kommet til skade – verken politiet eller vedkommende selv. Det skal ikke på noe tidspunkt ha vært fare for eller fremmet trusler mot utenforstående.

Kvinnen er i etterkant overtatt av helsevesenet. Det er foreløpig ikke opprettet sak for noe straffbart i sakens anledning.

– Primært handlet dette om å få hentet en psykisk syk person, sier Knudsen.

Del:
Annonse