26. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

HILs spiller nr. 17 – Siren Landsverk Hals ble godt passet på av Pors-spillerne, men greide å score syv mål før hun taklet en motstander så stygt at hun fikk direkte rødt kort.

Surt hjemmetap for HIL-damene mot Pors lørdag

HILs damelag i andre divisjon gikk på et surt hjemmetap mot Pors i Sentrumshallen lørdag ettermiddag. Siren Landsverk Hals fikk direkte rødt kort i de siste sekundene av første omgang og måtte se resten av kampen fra tribunen. Da hadde hun rukket å score syv mål.
Annonse

Det var derfor ingen tvil om at laget var svekket med denne utvisningen. Men Marianne Nilsen gjorde så godt hun kunne for å fylle hullet etter Siren med hele åtte mål av 24 totalt. Men hun scoret altså kun ett mål mer enn det toppspilleren Siren gjorde i første omgang.

Kampen begynte jevnt og lagene fulgte hverandre tett i hele første omgang. De vel 50 på tribunen fikk til tider se god håndball og godt forsvarsarbeid fra begge lag. Men ikke alle var fornøyd med dømmingen i denne kampen, hvor hjemmelaget ikke akkurat hadde marginene på sin side.

Annonse

I tillegg bommet HIL på et par av straffene og hadde flere stolpeskudd. Og med slike marginer vinner du ikke mot et lag som trenger å klatre på tabellen. For før denne kampen lå Hokksund på en fjerdeplass, mens Pors lå på en åttende plass. Dog hadde Pors færre spilte kamper, men ligger fortsatt tre poeng under Hokksunds 10 etter like mange kamper.

Dro ifra i andre omgang
Med én spiller mindre hos Hokksund, dro Pors ifra på starten av andre omgang. Men det var aldri mer enn fire mål i forskjell mellom lagene, og det er normalt fullt mulig å ta igjen i løpet av en omgang.

Men det ville seg altså ikke for Hokksund denne ettermiddagen. Straffebom, treverk som sto i veien og skudd på en kjapp keeper hos Pors som var meget god nede. Og de aller fleste skuddene kom nettopp her. HIL skøyt rett og slett Pors-keeperen god.

HIL-damene pådro seg også fire to-minuttere i løpet av kampen i tillegg til det røde kortet til Siren Landsverk Hals. Pors fikk tre slike to-minuttere, men scoret til gjengjeld på de straffene de fikk.

Etter siste time-out forsøkte HIL-trener Jeanette Carlsen å legge frimerke på hele tre Pors-spillere og det fungerte. HIL snappet ballen og Linn-Cecilie Solberg reduserte til 24 – 27 15 sekunder før slutt.

Kampfakta HIL – 24-27
Nr. 6: Ingvild Stensrud – 1 mål
Nr. 7: Anna Sveaass – 2 mål
Nr. 8: Marianne Nilsen – 8 mål – 1 2-minutter
Nr. 13: Ida Helene Dischler Hahn – 1 mål
Nr. 14: Kristine Haugen – 1 mål – 1 2-minutter
Nr. 15: Linn Kristin Tandberg – 1 mål
Nr. 17: Siren Landsverk Hals – 7 mål – 1 2-minutter – rød kort