23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Tom Schandy med en unge av den sjeldne christmassula, fotografert på Christmas Island mellom Australia og Java.

Tom Schandy fra Ormåsen med ny bok og utstilling

Tom Schandy (59) fra Vestfossen og Ormåsen er ute med nok en bok: Fuglenes fantastiske verden. Dette er hans bok nr. 42. Samtidig er han aktuell med en fugleutstilling på Galleri Unique i Drammen i perioden 13. til 28. november.
Annonse

I den nye boka forteller Tom Schandy i tekst og bilder om fuglenes fascinerende liv. Dette er ikke en tradisjonell fuglebok om de ulike artene, men en inspirerende og lærerik bok om fuglenes liv, illustrert med fantastiske fotografier av fugler fra hele verden.

Her kan du lese om dobbeltbekkasinen som trekker til Afrika på tre og et halvt døgn, om keiserpingvinenes utrolige hekking midt på vinteren i Antarktis. Vi leser om ugler, rovfugler, fiskespisende fugler og tar et dypdykk ned i kurtisens mysterier og hører om troskap, utroskap og omvendt kjønnsrollemønster. Og mye, mye mer.

Annonse

Totalt er det registrert 10.721 fuglearter på kloden, så du kan ikke unngå å legge merke til dem. Du kan se dem nesten over alt, fra Arktis til Antarktis, langt ute på verdenshavene – og i din hage eller midt i byen. Mange synger fantastisk vakkert, mange har praktfulle fjærdrakter og utrolige kurtise-oppvisninger. Og ikke minst gjennomfører de utrolige vandringer mellom hekkeområde og overvintringsområde.

Tom Schandys fugleinteresse startet tidlig, og allerede som 12-åring hadde han fast fuglespalte i Drammens Tidende, og like etter begynte han å skrive artikler illustrert med egne bilder i lokalavisa.

Han utdannet seg som ornitolog ved Universitet i Oslo, med hovedfag på dobbeltbekkasinens spill-atferd. Han regnes som en av landets fremste fuglefotografer og naturskildrere.

Med fotoekspedisjoner til alle jordas kontinenter er han Norges mest bereiste naturfotograf, og bildene hans har vunnet priser i de største internasjonale naturfotokonkurransene, blant annet Wildlife Photographer of the Year.

Forsiden på boka Fuglenes fantastiske verden som er i salg nå.
Del:
Annonse