1. desember 2021

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammen kommune er langt fra friskmeldt når det gjelder korona. Sist uke fikk hele 293 personer påvist smitte. (Illustrasjon)

Kraftig smitteøkning i Drammen – over 41 i snitt hver dag

(Oppdatert kl. 11.30) Den siste uken er det påvist 293 nye smittetilfeller av korona i Drammen kommune. Det er 41,8 i snitt hver eneste dag. Dette til tross, kommunen melder at det ikke er vesentlig belastning på verken sykehuset eller kommunale helse- og omsorgstjenester. I Øvre Eiker er det 25 nye tilfeller.
Annonse

Drammen kommunes ukesrapport for koronasituasjonen taler sitt tydelige budskap. Korona-epidemien er langt fra over og stadig flere smittes også i vårt område.

Antall smittetilfeller siste uken: 293 = snitt 41,8
Antall smittetilfeller siste 14 dager: 431
Antall smittede totalt: 6.470
Antall døde totalt: 50

Annonse

Ikke meldt om vesentlig belastning på sykehuset.
Ikke meldt om vesentlig belastning ved kommunale helse- og omsorgstjenester.

– Den siste uken har det vært en kraftig stigning i antall påviste smittetilfeller i Drammen kommune, med mer enn en dobling i antall påviste tilfeller i forhold til forrige uke. Vi ser dermed at den smitteøkningen som har vært observert andre steder, nå også har nådd Drammen, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Denne endringen ble observert i løpet av uken, og var avgjørende for at også Drammens smittevernoverlege kom med råd til befolkningen før helga.

Det er tydelig at smittespredningen nå er utbredt i samfunnet. Rundt en fjerdedel av de som får påvist smitte, har ukjent smitteopphav, noe som tydelig viser at koronaviruset smitter på steder vi ikke kjenner til at det er smitte.

– Vi har nå koronasmitte generelt utbredt i samfunnet, og vi må nå regne med at det er koronasmittede personer der vi ferdes. Forskjellen nå i forhold til tidligere smittebølger er vaksinasjonen. Det at mange er vaksinert har gjort at økt smitte ikke har gitt en stor belastning på helsevesenet til nå i denne smittebølgen, sier Johannessen og tilføyer:

– Men med den sterke økningen i antallet smittetilfeller, og at smitte nå ikke tydelig begrenser seg til de yngste aldersgruppene, er det en utvikling som ikke er gunstig, sier han.

Det er viktig å praktisere godt smittevern, for å unngå smittespredning til personer som kan få alvorlig forløp av sykdommen.

Regjeringen besluttet å tilby en oppfriskningsdose til alle over 18 år. Det planlegges for dette i 2022 og endelige råd fra FHI vil komme senere. For tiden er det dem over 65 år, samt helsepersonell, som tilbys oppfriskningsdose.

På kommunens vaksinasjonstilbud på Gulskogen, er det åpent for dem som enda ikke har fått første og andre vaksinedose. Du kan bestille time, eller komme på drop-in. Hvis du ikke er vaksinert er du hjertelig velkommen. Og kjenner du noen som ikke er vaksinert, så fortell gjerne hvor og hvordan de kan vaksinere seg. Vaksinering er gratis, og tilbys alle som har tilholdssted i kommunen.

25 nye smittetilfeller i Øvre Eiker siste uke
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 25 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker siste uke.

Det er ingen tilfeller ved helseinstitusjoner eller blant andre sårbare grupper. Sporadiske tilfeller i skoler og barnehager, men ingen større utbrudd.

Det er med dette registrert totalt 672 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 467 er smittet i 2021.

Del:
Annonse