17. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Leder for Nittedal teater, Håvard Hestetun, kom sammen med skuespillerne med en klar beskjed til ungdomsskoleelevene i Øvre Eiker: Slutt å skrive dritt til hverandre!

Sterkt teaterstykke for 730 ungdomsskole-elever i dag

Det er få grenser for hva ungdommer får seg til å si til hverandre i meldinger og på nettet. I dag fikk mange seg en aldri så liten vekker da stykket «Heng deg!» ble vist for alle ungdomsskoleelevene i Øvre Eiker i regi av Lions.
Annonse

Det er tre år siden Nittedal teater var på besøk i Øvre Eiker sist gang. Også da som et ledd i opplegget for ungdomsskolene i regi av Lions Club Øvre Eiker.

I dag ble samtlige elever på ungdomsskoletrinnet invitert til en sterk teaterforestilling om blant annet relasjoner, mobbing, selvskading og utenforskap i ungdomsmiljøet. Og mange fikk nok litt å tenke på.

Annonse

Leder for teateret, Håvard Hestetun, kom da også med en klokkeklar oppfordring etter forestillingen – nemlig å slutte å skrive dritt til hverandre. For det er få grenser for hva ungdommer greier å si til hverandre gjennom nett og mobil.

Det var tre forestillinger i løpet av dagen for på få med alle 730 elevene på ungdomstrinnet i kommunen. Ved en forestilling var det to som måtte forlate salen – det ble rett og slett for sterk kost. Stykket vil nok vekke mange vonde tanker – spesielt hos dem som utsettes for mobbing og som blant annet føler på kroppspresset de utsettes for.

Selvskading er dessverre et stort problem blant ungdommene. Streke bilder ble vist på storskjermen.

Andre igjen driver med selvskading og for dem kunne bildene på skjermen være sterk kost. Dette var en annerledes oppsetning der de unge skuespillerne ikke hadde noen replikker. Historien ble fortalt gjennom bilder på storskjermen og en visuell fremvisning på scenen i tillegg til høye lydeffekter. Men budskapet gikk inn like vel.

Det bekreftet i hvert fall flere vi snakket med etter forestillingen og de tror slike stykker nytter for å få ungdommen til å tenke over hva de gjør mot hverandre gjennom sosiale medier og meldinger. I tillegg hadde to gutter behov for å snakke med skuespillerne etter stykket. De var tydelig preget av hva de hadde sett.

– Mobbing og utenforskap starer allerede i barnehage og fortsetter inn i voksenlivet. Vi har aller et ansvar for at vi alle skal ha det bra. At ungdommer har det så tøft at de tar livet av seg, kan ikke aksepteres, sa Hestetun til ungdommene.

Det er ikke grenser for hva ungdommer kaller hverandre på nett og tagger hverandre med.

Viktig sak
Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger sist vi hadde denne forestillingen på besøk og mener det er viktigere enn noen gang å sette fokus på disse problemstillingene, sier president i Lions, Trygve Nilsen til Eikernytt.no

Klubben bruker mye penger på disse forestillingene og ikke minst på bussing av samtlige elever fram og tilbake til HUS.

Del:
Annonse