21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

To fine eksemplarer av hjortefamilien som har måttet bøte med livet etter påkjørsel. Anders Hals (innfelt), som har tatt dette bildet, advarer om at dyrene nå trekker ned mot veier og hager i leting etter mat.

Kjør forsiktig – nå er det «rådyrsesong» langs veiene våre

Selv om det ikke er snø i høyden i vårt område ennå, trekker stadig flere rådyr ned mot mer urbane strøk. Det betyr flere viltulykker og i Øvre Eiker er det flere steder som utmerker seg.
Annonse

November fornekter seg ikke. Når snøen nærmer seg eller dukker opp på åsene, trekker særlig rådyr ned mot bebyggelse. Dette skjer mer og mindre hvert eneste år – med de følger det kan få for trafikken.

Bildet viser to av tre dyr – et bukkelam (øverst) og ei voksen geit påkjørt og drept i trafikken en av de siste dagene. De tre påkjørslene skjedde henholdsvis ved Rudsengene 300-400 meter nord for Krekling-undergangen ved ni-tida søndag formiddag. Ei voksen geit med melk i juret ble påkjørt ved gamle Eikerstua på Fv. 283 sør for Lerberg.

Annonse

En voksen geit ble påkjørt ved åtte-tida søndag kveld og et bukkelam langs Rv. 350 sør for bunnen av Langerudbakken ved halv tre-tida natt til mandag. Alle tre ble mer og mindre drept i smellen med mye bruddskader og innvendig blod og gørr.

– Det er ingen grunn til å tråkke veldig hardt på gasspedalen nå. Det sier leder av ettersøksgruppa (tidl. Viltnemnda) i Øvre Eiker, Anders Hals. Han er som regel den som må rykke ut for å avlive dyr som er påkjørt og ta seg av kjøttet slik at det kan selges slik reglene tilsier.

Det er ikke første gang Anders Hals advarer mot viltulykker i Øvre Eiker. Denne høsten har det nemlig vært mange selv om antall elgpåkjørsler har gått noe ned slik vi har omtalt før.

Del:
Annonse