4. juni 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Black Friday kastreringskampanje 2021 i regi av Dyrebeskyttelsen Norge. De oppfordrer alle katteeiere til å ID-merke og kastrere kattene sine.

Oppfordrer til å kastrere katt og kanin på «Black Friday»

For femte året på rad, oppfordrer Dyrebeskyttelsen Norge til å kastrere og ID-merke katter i forbindelse med «Black Friday», fredag 26. november.
Annonse

Veterinærer og veterinærklinikker som er med på kampanjen, har et pristilbud i forbindelse med kastrering og ID-merking av katt eller kanin. På denne måten setter vi fokus på hjemløshet og dyrevelferd.

– Det er fult mulig å få kontroll på problemet med hjemløse dyr. Det har vi gode eksempler på fra flere steder i landet. Det viktigste tiltaket er at alle kattemødre og alle kattunger blir kastrert og ID-merket nå i høst, før vi går inn i neste kattungesesong, sier Åshild Roaldset, veterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge.

Annonse

Et samfunnsskapt problem
Dyrebeskyttelsen Norges 27 lokalavdelinger hjelper hvert år mer enn 7.000 hjemløse dyr. Flerparten av dyrene som får hjelp er katter og de har blitt dumpet av eier, kommet seg vekk hjemmefra, eller er født av en allerede hjemløs kattemor. Når dyrene ikke er ID-merket, er det svært vanskelig å gjenforene katt med eier, hvis noen finner dyret.

Katter har en ekstremt god evne til å formere seg. Hvert år fødes tusenvis av kattunger, fordi katteier lar katten sin gå ukastrert utendørs. Dessverre er mange av disse kattungene «uønskede», og ender opp som hjemløse dyr.

Må kastrere katter som skal være utendørs
Kattungene som ble født i sommer, er store nok til å kunne kastreres nå. Tidspunktet er også gunstig med tanke på tilvenning og trening på det å være utendørs. Kastrering vil nemlig minimere risikoen for at katter vandrer og kommer bort fra hjemmet.

Katter blir mer fruktbare på nyåret, når dagene blir lengre. Derfor anbefaler Dyrebeskyttelsen Norge alle katteiere om å kastrere katten før jul, slik at vi forhindrer uønskede kull til våren. Det er en myte at hunnkatter må ha et kull før en eventuell kastrasjon.

Samarbeid med veterinærer og klinikker
I fjor var mer enn 40 veterinærer og klinikker med på kampanjen. I år håper de at enda flere klinikker blir med å sette fokus på viktigheten av kastrering og ID-merking av katt og kanin.

For å benytte deg av årets kampanje, kan du gå inn på lenken HER eller kontakte nærmeste dyreklinikk direkte, for å høre om de er med. Oversikten vil bli oppdatert jevnlig med nye klinikker og veterinærer som er med på «Black Friday»-kampanjen.

Del: