2. desember 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Som i de fleste eventyr så går det bra til slutt og prinsessa får «prisen» sin. Bortsett fra at det denne gang var et troll.

Shrek The Musikal Jr. – ekte magi i Mjøndalen samfunnshus

«Det er ekte magi» står det å lese i programmet til Shrek The Musikal Jr. som nå spilles i Mjøndalen samfunnshus. Og magi var det virkelig på premieren lørdag. En fullsatt sal fikk oppleve spenning, humor og et skikkelig spill vi neppe har sett maken til.
Annonse

– Vi har tatt dette til nye høyder og kommer trolig til å slite med å toppe denne forestillingen. Det sa kunstnerisk ansvarlig Robert Piros etter forestillingen. Og både publikum og ordfører Monica Myrvold Berg var enige. For dette var noe av det beste som Nedre Eiker Barne- og Ungdomsteater har levert. Nå skal det sies at de har hatt to år på seg å trene – på grunn av koronautsettelsen, men likevel en prestasjon det står respekt av.

Det sies mye om Mjøndalen, men nå kan de sammenligne seg med London, Broadway og Sydney. Dette er nemlig de eneste stedene hvor denne musikalversjonen av eventyret om Shrek spilles. For å få dette til er samfunnshuset «bygget om» med en scene som alene koster over 100.000 kroner.

Annonse

Publikum kommer nærme og blir nesten en del av stykket og de blir oppfordret til å komme med heiarop, klapping og kommentarer under stykket. For dette er barneteater for alt fra de yngste til de godt voksne. Og de så alle sammen ut til å storkose seg gjennom forestillingen.

Det var en gang…
Nedre Eiker Barne- og Ungdomsteater har samen med Local Vocals brukt historien fra Shrek-tegnefilmen og det hele starter med «det var en gang en vakker prinsesse…». De fleste av oss kjenner historien, men her har NEBUT lagt til mye mer. De har blandet inn ulike eventyrfigurer og noen gjør mer ut av seg enn andre.

Ulven fra Rødhette-eventyret en av dem. Pinocchio en annen – begge sentrale humørspredere i stykket som ble båret fram av et esel, et troll selvsagt og en prinsesse som bare ventet på et spesielt kyss for å bli den hun virkelig var etter å ha blitt forhekset.

Resultatet av kyssingen ble noe annerledes enn hva hun hadde sett for seg, men hun finner kjærligheten i trollet Shrek og bosetter seg i sumpen som trollet kaller hjem sammen med en rekke av de andre eventyrfigurene som ikke helt passer inn i det vi kaller et sivilisert samfunn.

Dette er med andre ord en historie om fremmedfrykt og fordommer og om det å høre til. Vi skal ikke dømme hverandre kun etter utseendet, og vi skal ikke la maktpersoner herse med dem som er litt annerledes slik kongen gjør i dette stykket.

60 skuespillere i aksjon
Det er hele 60 unge skuespillere i aksjon i denne oppsetningen. De viste to forestillinger lørdag og det samme vil de ha søndag. Det er som vanlig to grupper som veksler om å spille, da det for mange er en fysisk krevende oppsetning og her gis det alt.

I tillegg er det et stort antall foreldre og frivillige som stiller opp og som gjør dette mulig. For dette er en enorm produksjon for et amatørteater.

Det var fullt på premieren kl. 12.00 lørdag, men dessverre er folk fra Nedre Eiker mer opptatt av fotball enn teater en lørdag ettermiddag og kveld, så her var det god plass.

Men resten av uka er det solgt bra med billetter. Det blir forestilling onsdag, fredag og to forestillinger på neste lørdag og søndag.

Dette er en forestilling som passer for barn i alle aldre – bortsett fra de helt minste. Men det er også en forestilling vi som voksne kan ha stor glede og kanskje nytte av å se. Billetter er det nok av foreløpig – så benytt anledningen er vårt råd.

Bilder fra dagens premiere kl. 12.00.

Kunstnerisk ansvarlig, Robert Piros, har gjort en stor jobb med denne oppsetningen og mener det er vanskelig å toppe prestasjonene her.
Ordfører Monica Myrvold Berg var imponert og rørt. Som tidligere foreldre til medlemmer av NEBUT vet hun hvor mye arbeid som ligger bak en slik oppsetning, noe hun understreket i sin hilsen etter premieren.

Del: