21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smitten stiger fortsatt i Drammen, men nå er det langt flere som tester seg enn tidligere. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

Flere tester seg: 324 tilfeller av koronasmitte siste uke i Drammen

Selv om det er langt flere som tester seg nå, stiger ikke smittetallene tilsvarende. Likevel har 324 personer fått påvist korona den siste uken i Drammen. I Øvre Eiker er det 17 nye tilfeller.
Annonse

Sist uke er det altså 324 som har påvist smitte i Drammen kommune mot 293 forrige uke. Dermed har 616 personer fått påvist smitte i løpet av 14-dagers perioden. Drammen sykehus melder om to nye dødsfall de siste ukene, men ingen skal være hjemmehørende i Drammen eller Eiker.

Ukesrapport uke 46
Antall smittetilfeller siste uken: 324 – 46 i snitt hver dagAntall smittetilfeller siste 14 dager: 616Antall smittede totalt: 6794Antall døde totalt: 50

Annonse

– Sist uke ser vi at antall som tester seg både med hurtigtester og med PCR-test på Sundland teststasjon øker, men likevel ser smittetallene ut til å flate ut. Men det er for tidlig å si om det er en sikker trend, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Det er flere tilfeller av smitte hos ansatte de siste ukene. Det har ikke medført smitte til pasienter og brukere, men siste uke var det ett tilfellet hvor det ble påvist smitte hos en bruker ved hjemmetjenesten Underlia som muligens kan settes i sammenheng med smitte hos ansatt.

17 nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 17 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker i uke 46.

Det er en svak nedgang i nye tilfeller, og kommuneoverlegen vurderer smittesituasjonen som stabil. Det har ikke vært utbrudd i helseinstitusjoner, og det er få smittede i barne- og ungdomsalder, kun fire tilfeller i alder 0-15 år.

Det er med dette registrert totalt 689 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 484 er smittet i 2021.

Del:
Annonse