28. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I år blir det Jul i Gamle-Hokksund og Jul i Glasshytta på Nøstetangen. Det skjer førstkommende lørdag og søndag – 27. og 28. november. (Arkivbilde)

Alt klart for Jul i Gamle-Hokksund og på Nøstetangen

Førstkommende lørdag og søndag er det klart for et skikkelig julemarked i Gamle-Hokksund. Arbeidern blir fylt med utstillere av forskjellige slag og på Nøstetangen Glass er det mulig å prøve seg på en heller spesiell måte å blåse glass på.
Annonse

På grunn av koronaen og smittefare er det nemlig ikke forsvarlig å la flere bruke samme blåsepipe. Derfor kommer Daniel Erlandsson og hjelperne hans til å rigge opp en stor sykkelpumpe som ungene kan bruke til å blåse med. Dermed kan de lage sin egen julekule både lørdag og søndag uten smittefare.

I fjor ble det av naturlige grunner ikke noe julemarked på Arbeidern og arrangørene har ventet i det lengste med å by inn ulike utstillere på grunn av den usikre situasjonen. Men nå er det påmeldt 12 utstillere inne og én ute. Men det er plass til flere ute dersom det er interesse for det.

Annonse

I år blir det et variert tilbud av produkter – fra strikkede varer til kosmetikk og hudpleieprodukter. I tillegg er det salg i regi av en hjelpeorganisasjon som sender hele overskuddet til Gambia hvor de bygger skoler og sørger for utdanning og helsehjelp til de som trenger det på landsbygda der.

Visithokksund.no – som står som arrangør av Jul i Gamle-Hokksund sammen med Hokksund Byteater – sponser derfor stand-plass og har i tillegg bidratt med donasjoner ved tidligere arrangement.

Jul i Gamle-Hokksund åpner lørdag kl. 11.00 og holder på til kl. 17.00.

Søndag er det åpent fra 12.00 til 16.00.

Glasshytta på Nøstetangen Glass holder åpent 11.00 til 16.00 på lørdag og fra 12.00 til 16.00 på søndag.

Gamle-Hokksund har også fått et nytt tilbud – nemlig en butikk for alle dyrevenner. Her selges utstyr og fôr til en rekke dyreslag og de vil også holde åpent denne helgen.

Prix sponser som vanlig med godteposer til alle barna og julenissen og nissemor vil dele ut poser etter og mellom forestillingene.

For i år er det Prøysens eventyr om Snekker Andersen og julenissen som spilles for de minste i den lille salen. Det blir forestilling hver dag kl. 12.30, 13.30 og 15.00. Ta med barn- eller barnebarn til denne hyggelige forestillingen.

Det blir også mulighet for hesteridning rundt Arbeidern og gata blir stengt slik at det skal være trygt for både store og små å ferdes der.

Hokksund ByTeater spiller stykket om Snekker Andersen og Julenissen. Billetter bestilles på tlf. 473 84 606 eller kjøpes i døra.

Du kan også sende mail til [email protected] for bestilling.

Del:
Annonse