12. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Frivilligheten betyr mye for Øvre Eiker kommune som her da det var en samling i februar 2020 – rett før landet stengte ned.

Øvre Eiker kommune nominert til frivillighetspris

Øvre Eiker kommune er nominert til Årets Frivillighetskommune. De øvrige nominerte i år er Sømna kommune og Moss kommune, skriver KS på sine nettsider.
Annonse

Prisen Årets frivillighetskommune ble opprettet av KS og Frivillighet Norge i 2016. I fjor var det Lørenskog kommune som stakk av med prisen.

– Formålet med prisen er å løfte frem kommuner og fylkeskommuner som arbeidet godt med frivillighetspolitikk, sier Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS og leder av årets jury.

Annonse

– Alle de tre nominerte kandidatene er gode forbilder og de fortjener alle heder for godt arbeid, sier hun.

Se presentasjonsvideo her

Eksempler til etterfølgelse
Kriteriene som juryen fatter sin beslutning på bygger på samarbeidsplattformen mellom KS og Frivillighet Norge.

– De tre finalistkommunene er alle gode eksempler for andre kommuner og fylkeskommuner som ønsker å utvikle og forankre en frivillighetspolitikk, sier Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge og jurymedlem.

Frivillighetens dag
5. desember er frivillighetens dag. Da åpner Frivillighetens år 2022, og det blir delt ut årets priser på rådhuset i Oslo. Dagen derpå arrangerer Frivillighet Norge og KS et arrangement faglig påfyll for ledere på Sentralen i Oslo. Da kommer også kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen for å dele ut prisen til Årets frivillighetskommune.

Tekst hentet fra ks.no

Del:
Annonse