10. juni 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vår nyvalgte stortingspresident, Masud Gharahkhani, kom med blomster til mamma Zahra under kommunens erkjentlighetsmiddag på Sanden.

Nyvalgt stortingspresident overrasket mor på kommunefest

Norges nyvalgte stortingspresident, Masud Gharahkhani, kom på overraskende besøk under Øvre Eiker kommunes erkjentlighetsmiddag i går kveld. Mamma Zahra ble nemlig hedret for 25-års tjeneste.
Annonse

Zahra Khalili jobber som lærer på Voksenopplæringen i Hokksund og har vært ansatt i Øvre Eiker kommune i 25 år. Derfor fikk hun en erkjentlighetsgave i form av et gavekort hos Nøstetangen Glass i går kveld under middagen som kommune holder hver høst for sine jubilanter.

Men det verken hun eller resten av jubilantene visste noe om, var at sønnen hennes – Norges nyvalgte stortingspresident, Masud, kom på overraskende besøk for å hedre mammaen sin med blomster. Også mannen, Bijan Gharahkhani troppet opp på Sanden Hotell for å hedre kona – med NRK på slep.

Annonse

Hver høst arrangerer Øvre Eiker kommune middag for sine ansatte med 25-års fartstid. I år var det 19 trofaste ansatte som skulle hedres, men fire av dem hadde ikke anledning til å delta. Men for de som kom ble det en hyggelig fest med god mat og drikke i tillegg til taler og en liten fortelling om hver enkel.

Zahra Khalili får her gavekortet av ordfører Knut Kvale som en ekstra takk for innsatsen gjennom 25 år.

For i tradisjonens tro tok kommunedirektøren for seg hver og enkel jubilant etter å ha sjekket med kollegaer og kjente. Ikke alle synes det er like gøy å bli kalt opp på gulvet for denne delen av festen, men her er det bare hyggelige tilbakemeldinger å få.

Trude Andresen tok også for seg året da de alle startet i kommunen – 1996. Foruten en del historiske fakta om dette året, var sangen «Noen ganger er det ålreit» av Odd Børresen og Lars Martin Myhre populær. Kommunedirektøren sang like godt noen strofer fra denne sangen. Men sangen «Wannabe» av Spicegirls, som også var populær dette året, ville hun ikke prøve seg på.

Gro Pettersen jobber med renhold og er ei dame som aldri er borte fra jobb. Her får hun sitt gavekort fra ordføreren – assistert av kommunalsjef Anita Kjensli.

Håper dere blir lenger
Også ordfører Knut Kvale hadde en hilsen til jubilantene, som han håpet ble enda lenger enn 25 år i kommunen.

– Det er stort å kunne gratulere dere med denne dagen – 25 år på samme arbeidssted. Det er ikke fullt så vanlig i disse dager. Jeg velger å ta det som et tegn på at dere trives i Øvre Eiker kommune og at vi oppleves som en trygg og ryddig arbeidsgiver, sa han.

Han takket alle for innsatsen og understreket at myndiggjorte medarbeidere er avgjørende for å nå kommunens mål om at Øvre Eiker skal være et godt sted å bo og hvor stadig flere forventer mer av kommunen som institusjon.

Masud ville hedre mamma Zahra sammen med Bijan Gharahkhani og da måtte jo ordfører og kommunedirektør stille opp også. NRK var jo også med på denne «seansen».

Vært gjennom store endringer
Det har skjedd mye på 25 år – ikke bare nasjonalt og internasjonalt, men også i Øvre Eiker og måten de jobber på. Tone Helgesen hadde fått oppdraget med å takke for maten. I tillegg kunne hun fortelle om en arbeidshverdag som hadde endret seg radikalt siden hun startet i barnehagesektoren i 1996.

– Sammen med-visjonen er viktig for oss som jobber i kommunen og at den følges opp. Vi har opplevd store endringer i hvordan vi jobber og tenker – innovasjoner som har gitt stor mening, sa hun.

Kommunedirektør Trude Andresen tok for seg hver og en av jubilantene med en liten historie.
God mat og drikke, pluss hyggelig stemning rundt bordene på Sanden i går kveld.
Årets jubilanter. Foran fra venstre: Tove Andersen, Monica Renate Sandnæss, kommunedirektør Trude Andresen, ordfører Knut Kvale, Gro Pettersen og Guro Eriksen Hæhre. Bak fra venstre: Kari Elisabeth Rypås, Eva Kristin Mathisen, Lise Holmsen Wilhelmsen, Monica Hole Kvale, Bente Røsaas, Reidun Holm Thon, Zahra Khalili, Andre Wilting, Hege Grøstad Herø, Tone Helgesen og Camilla Stormoen.
Del: