25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Forfatter Odd Myklebust kommer til Vestfossen for å snakke om de ukjente krigsheltene.

Ny historietime med 2. verdenskrig som tema

Historietimen på Onkel Thor samler en tirsdag i måneden folk med interesse for lokalhistorie, særlig historie fra Vestfossen og nærområdene. Tirsdag 30. november kommer det en ekstrautgave med Odd Myklebust som foredragsholder.
Annonse

Temaet er 2. verdenskrig, lokal okkupasjonshistorie og ukjente krigshelter, blant annet basert på motstandsleder Ahlert Horns dagbøker. Horn var distriktssjef for Hjemmestyrkene i Nedre Buskerud fra 1942 til freden.

Ingen visste hvem han var, men han styrte etter hvert en hel hær på 3.500 menn og kvinner. Odd Myklebust ga tidligere i høst ut boka De ukjente krigsheltene. Denne tirsdagen forteller han fra boka, og også lokale hendelser fra okkupasjonstiden.

Annonse

Myklebust har også skrevet boka Eiker i krig, utgitt av Eiker Historielag. Begge bøkene, samt lokalhistoriske bøker får kjøpt.

Det vil også bli en uhøytidelig lokalhistorisk quiz, med lokalhistoriske bøker i premie.

Døra åpner klokka 18.00, foredraget starter klokka 19.00. Billetter kr 150 selges i døra.

Arr. Heia Vestfossen Lokalhistorisk Forlag

Del:
Annonse