24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hokksund Byteater Jr. er kjent for å sette opp fartsfylte og spennende stykker og «Fjøsnisser i juleknipe» er ikke noe unntak. Dette er barneteater på høyt nivå for store og små.

Fjøsnisser i juleknipe på Portåsen – sikker førjulstradisjon

Hokksund Byteater Jr. har i mange år bydd på en sikker «vinner» når det gjelder juletradisjoner. Bare i fjor måtte de innstille da det ikke var mulig å få til en forestilling på grunn av koronaen. Men i år håper de å få spille alle 16 forestillingene.
Annonse

Hvert år – natt til julaften – setter Jorunn og Jøran ut en stor gryte med rykende varm julegrøt på låven. Den er til fjøsnissen, men de tror egentlig ikke helt på at han finnes.

Det de ikke vet er at det ikke bare er en, men mange fjøsnisser på den store låven. De elsker å tulle og tøyse med bonden, slik at ingenting går helt som det skal.

Annonse

Og hver eneste jul tryller fjøsnissen ved grøten, slik at de blir usynlige for menneskene ett helt år. Men i år går noe galt og fjøsnissene havner i en ordentlig juleknipe.

Hokksund ByTeater Junior er endelig tilbake med den koselige juleforestillingen «Fjøsnisser i juleknipe» på Portåsen i Mjøndalen denne julen. I fjor måtte de som sagt avlyse på grunn av koronaen, men i år håper de det blir mulighet for å gjennomføre alle forestillingene.

Det er 33 skuespillere som har et aldersspenn fra 7 – 24 år som vil ta imot store og små forventningsfulle publikummere, og lover å gi de en koselig og magisk førjulsstemning inne på låven når dørene åpnes onsdag i neste uke.

Skuespillerne er delt inn i to mindre grupper som spiller hver sine dager, onsdag 8. og fredag 10. desember er premieredagene, og etter det går forestillingene «nesten» hver dag frem til og med lillejulaften. Det er foreløpig planlagt 16 forestillinger til sammen denne julen.

Alle skuespillere og foreldre i Hokksund Byteater Junior håper det er mange som ønsker litt ekstra julestemning og som tar turen til Portåsen denne julen.

Billettsalget går unna, så her det er lurt å være ute i god tid med å bestille billetter hvis du har tenkt deg en tur. Flere forestillinger har få billetter igjen og søndag 12. desember er det utsolgt allerede.

Billetter kan bestilles på nettet HER

Del:
Annonse