19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ulrich Spreng anbefaler på det sterkeste at alle besøkende til sykehusene bruker munnbind og begrenser antallet besøk. (Arkivbilde)

Koronasituasjonen: Ønsker færre besøk på sykehusene

Vestre Viken ber publikum begrense antall besøk ved helseforetakets sykehus til et minimum. De begrunner de med den nye smitteøkningen og den sør-afrikanske smittevarianten - omikron.
Annonse

I en pressemelding som er sendt ut fra Vestre Viken Helseforetak, heter det at dersom du kommer må du være symptomfri, og det er sterkt anbefalt at du bruker munnbind.

– Som følge av et økende antall pasienter med korona og en krevende totalsituasjon ved våre sykehus, ber vi om at publikum begrenser sine besøk hos oss, sier fagdirektør i Vestre Viken, Ulrich Spreng.

Annonse

– Pårørende til svært syke pasienter eller barn, samt foreldre som skal til konsultasjon og til føden, er besøkende vi ønsker å prioritere ved våre sykehus. Vi ber om at publikum begrenser besøk som ikke er strengt nødvendige. Hvis du er usikker på om du bør komme, ber vi deg ta kontakt med den aktuelle avdelingen for å avklare om det er greit med besøk, forklarer Spreng.

Fagdirektøren anbefaler videre at alle besøkende bruker munnbind.

– Av hensyn til pasientene, andre besøkende og våre ansatte oppfordrer vi alle til å bruke munnbind når de besøker våre sykehus, sier han.

Del:
Annonse