21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smittevernoverlege Einar Sagberg ber alle som får tilbud om vaksinering om å ta den. Det er det eneste som hjelper mot alvorlig sykdom og død.

669 personer korona-smittet sist uke i Drammen kommune og to dødsfall

(Oppdatert kl. 14.00) 95,5 i gjennomsnitt hver dag – det er status for smittesituasjonen i Drammen kommune siste uke. Totalt har 669 personer fått påvist koronasmitte og Drammen sykehus har nå gått over i gul beredskap. Det er i dag rapportert om to nye dødsfall.
Annonse

Ukesrapporten for uke 48 i Drammen kommer med dystre tall.

Antall smittetilfeller siste uken: 669

Annonse

Antall smittetilfeller siste 14 dager: 1.127

Antall smittede totalt: 7.921

Antall døde totalt: 52

Vestre Viken og Drammen sykehus er i gul beredskap. Drammen sykehus hadde forrige uke en markant økning i antallet covid-19-innleggelser. Det er i dag rapportert om to nye dødsfall hjemmehørende i Drammen kommune.

Det er også en økende belastning på kommunale helse- og omsorgstjenester som følge av pandemisituasjonen.

Fra natt til mandag 6. desember gjelder de regionale smittevernstiltakene også Drammen kommune og Lier kommune. Både Drammen og Lier fikk fredag 3. desember en redegjørelse om situasjonen ved Drammen sykehus. Sykehuset meldte om en presset situasjon, og økende antall covid-pasienter som trenger intensivbehandling i løpet av det foregående døgnet.

Slik situasjonen utvikler seg, ba sykehuset kommunene i deres nedslagsfelt om å ta nødvendige grep for å redusere smittespredningen. Kommunene meldte dette inn til nasjonale myndigheter, som etter en ny vurdering i helgen altså inkluderte Drammen kommune og Lier kommune i forskriften som betyr visse restriksjoner i forhold til smittevern.

Les mer om forskriften her: Regionale smitteverntiltak i Drammen og Lier kommune – regjeringen.no

– Den siste uken har det vært en videre stigning i antallet smittede. Det er et viktig poeng at smittetallene i seg selv ikke er problemet. Hvis det ikke var noen som fikk alvorlig forløp av sykdommen, ville det ikke være nødvendig å begrense hvor mange som blir smittet. Imidlertid er det fullvaksinerte eldre og andre utsatte personer som ikke har fått oppfriskningsdose enda, og de uvaksinerte, som for tiden har risiko for alvorlig sykdomsforløp og behov for sykehusbehandling, sier smittevernoverlege Einar Sagberg, og fortsetter:

– Det aller viktigste tiltaket nå, er vaksineringen. De som skal ha oppfriskningsdose må få tatt den. De som ennå ikke har fått første og andre dose, må få tatt disse dosene.

Foreløpig har Drammen kommune ikke fått meldt at prøver analysert ved sykehuset har gitt mistanke om omikron-varianten. Denne nye varianten av viruset virker å være betydelig mer smittsom enn de tidligere variantene, og usikkerheten rundt varianten er stor.

Stemmer disse antagelsene, vil varianten også spre seg til Drammen. Det er foreløpig ikke rapportert at denne varianten gir mer alvorlig sykdom enn de tidligere variantene, men det trengs lengre observasjonstid for å kunne konkludere.

Drammen kommune hadde siste uke hele 669 personer som ble korona-smittet. Det utgjør i snitt 95,5 hver eneste dag.
(Illustrasjon: Drammen kommune)
Del:
Annonse