25. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

12,8 personer ble i gjennomsnitt smittet daglig ned korona siste uke. Det er rekord for 2021. Hokksund barneskole er en av skolene som er berørt. (Illustrasjon)

90 nye smittetilfeller i Øvre Eiker siste uke – rekord for 2021

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 90 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker i uke 48. Det er 12,8 smittetilfeller i gjennomsnitt hver dag. Det er smitterekord i 2021.
Annonse

Det er en økning av smittetilfeller i alderen 5 til 14 år med totalt 26 tilfeller. Flere barne- og ungdomsskoler i kommunen er berørt, og det er smitteutbrudd på Hokksund barneskole og Røren skole.

En god del av disse tilfellene er smittet i husstanden og ikke på skolen. Kommunen har i helgen jobbet med utdeling av et stort antall hurtigtester for midlertidig jevnlig testing ved skoler og ved noen barnehager.

Annonse

Etter den markante økningen i smitte fra uke 47 til 48, har situasjonen i Øvre Eiker kommune nå økt til moderat risiko, tilsvarende scenario 2. Kommunen har innført regional forskrift med forsterkede smitteverntiltak.

Det er økt press på kapasiteten til testing og smittesporing. Fastleger og legevakt har og presset kapasitet. Teststasjonen på Kongsberg øker åpningstiden sin til 6 dager pr uke (stengt på lørdager).

Det er med dette registrert totalt 836 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 631 er smittet i 2021.

Del:
Annonse