23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Rundt 15.000 tilskuere fulgte med under VM i Superenduro i helgen. Per Kristian Svensrud fra Hokksund kom på en niende plass totalt.

Eikeværing med niende plass i Superenduro-VM

Eikværingen Per Kristian Svensrud greide til slutt en niende plass i helgens VM i Superenduro foran 15.000 tilskuere i Lodz i Polen.
Annonse

Før VM hadde han ligget én uke i Tyskland for å gjøre de siste forberedelsene sammen med team Kadelack GasGas.

– Nå var det jo to år siden sist jeg kjørte VM, da det ble avlyst i fjor på grunn av korona. Så jeg var jo litt ekstra nervøs nå, med tanke på hvordan jeg lå an i forhold til konkurrentene, sier Per Kristian.

Annonse

Første trening gikk bra, kvalifiseringen var prega av «armpump», og han greide ikke helt å slippe seg løs. Per Kristian måtte derfor ut i «last chance heat» der er det de fire beste som går videre. Her tok han starten og endte opp med å vinne heatet. Dermed var han med i hovedløpet.

Svensrud forteller om lange dager med mye venting da kvalifiseringen var ferdig klokka 15.00 og finalene starta 18.30, men eikværingen synes det gikk greit og taklet presset som bygger seg opp.

I heat én kjørte Per Kristian inn til en åttende plass og var veldig fornøyd med den plasseringen.

I heat to lå han på en 6. og 7. plass en god stund, men forhjulet sklei på en stokk og da havna han tilbake på 11. plass.

I heat tre fikk han en bra start, lå på sjette plass helt til sykkelen stoppa og startknappen hadde kortslutta.

– Heldigvis hadde jeg forbedret meg for at det kunne skje og jeg hadde en ekstra startknapp skjult på sykkelen. Var veldig glad for at jeg hadde den, sier Svensrud som fullførte på en niende plass i det siste heatet.

Det gjorde at han kom på en niende plass totalt i denne første VM-runden i Superenduro.

Del:
Annonse