21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Søndag var det den tradisjonsrike julekonserten i Vestfossen kirke med en rekke deltakere og et stort publikum.

Flott julekonsert i Vestfossen kirke søndag

Søndag kveld åpnet EikerKoret, Vestfossen Salongorkester og Vestfossen mannskor dørene i Vestfossen kirke for julekonsert - to år siden sist. Et ganske stort, og ikke minst entusiastisk publikum tok god imot sangere, musikere og dirigenter.
Annonse

Etter en flott åpning, der to unge jenter, Elida Stråle og Mina Flesaker leste to vers fra Så tenner vi lys i kveld, ga Salongorkesteret med sin dirigent Jørn Kristoffersen oss fine musikalske perler.

Særlig godt klang Leroy Anderssons Forgotten Dreams med Hanne Thygesen som solist på fløyte, og den italienske klassikeren Santa Lucia luntana med Bjørn Tore Hovland som sangsolist.

Annonse

EikerKoret med dirigent Anne-Lise Solheim og Geir Langslet på piano vartet opp med en fin blanding av gamle, gode julesanger. Der hev ei rose sprunge, og Å, kom nå med lovsang, og nyere stoff som Bjørn Eidsvågs I en natt så klar og kald, og den fine, swingende Holiday Romance.

Elida Stråle og Mina Flesaker leste to vers fra Så tenner vi lys i kveld.

Vestfossen mannskors kvartett med Petter Anthon Næss på piano, bidro på en fin måte med Romjulsdrøm og Nordnorsk julesalme. Så ble det allsang med et potpurri av julesanger med pianostøtte av Petter Anthon Næss.

Vestfossen mannskor, dirigent Bjørn Tore Hovland, sang tradisjonen tro Glade jul, og i år også den lille, svært stemningsfulle hymnen Du hyrde komponert for over 200 år siden av Dmitri Bortniansky.

Sammen med Vestfossen saklongorkester fortsatte mannskoret med Nattergalens sang i Storgata, og ikke minst Batlle Hymn of the Republic, som nesten fikk kirketaket til å løfte seg, både av musikkens klang og publikums taktfaste trampeklapp.

Alle aktørene ga oss til slutt O helga natt, i år med mannskorets Espen Holm som dyktig solist. Konserten ble avslutta, i år som i alle år, med at vi alle sang Deilig er jorden.

Mannskorets leder Kjell Jakobsen loste alle trygt gjennom programmet, og utbrakte en stor takk til alle sangere og musikere, og ikke minst til det gode publikum som viste sin begeistring med solid applaus.

Del:
Annonse