2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Storkontroll med UP og Statens vegvesen på Herstrøm langs Fv. 283 i dag. Mange måtte la bilen stå igjen.

Storkontroll på Herstrøm – mange måtte la bilen stå igjen

Statens vegvesen hadde sammen med Utrykningspolitiet en større kontroll på Herstrøm på Fv. 283 i dag. Det resulterte i at mange måtte la bilen stå igjen av ulike grunner.
Annonse

Fra klokken 08.00 i dag tidlig ble alle biler som kjørte fra Drammen mot Krokstadelva langs Fv. 283 sjekket av automatiske kameraer som leser skilter og som sjekker om du har alt på stell når det gjelder forsikring, EU-kontroll og andre viktige ting.

133 ble plukket inn til videre kontroll etter at kameraene, kalt Automatic Number Plate Recognition (ANPR), hadde flagget bilene.

Annonse

Det igjen resulterte i hele 42 kontrollsedler for tekniske mangler. I tillegg ble syv kjøretøy avskiltet på stedet og 11 andre ble gitt bruksforbud. En bilfører måtte punge ut med gebyr for manglende bilbelte og fem førere hadde ikke vognkort eller førerkort med seg og fikk dermed gebyr for dette. I tillegg var det én som ikke hadde gyldig førerkort i det hele tatt og blir anmeldt for dette.

Hele 11 biler fikk bruksforbud og syv ble avskiltet på stedet under dagens kontroll.

UP melder også om at én ble tatt, mistenkt for rus-kjøring.

Vegvesenet kontrollerte også vekta på vare- og lastebiler og her ble én sjåfør tatt for overvekt.

ANPR-kameraer sjekker bilens status i løpet av mikrosekunder og varsler kontrollplass. 1|33 biler ble sjekket på Herstrøm i dagens kontroll. Langt fra alle hadde alt på «stell». (Arkivbilde)
Del:
Annonse