28. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hokksund Byteater Jr. hadde premiere på Fjøsnisser i juleknipe på Portåsen i går kveld. Men nå er flere av skuespillerne satt i karantene og flere forestillinger må utgå.

Full fart med spenning og lun nisse-humor på Portåsen

Du kan glemme Prøysen-viser og andre tradisjonelle julesanger hvis du vil ta deg en tur på Portåsen i tiden fram til jul. For her er det spenning, skikkelige rocka fjøsnisser og en kua bonde med en dominerende kjerring vi snakker om. I går var det premiere på Fjøsnisser i juleknipe – til stor suksess.
Annonse

Men i dag kom den dårlige nyheten om at flere forstillinger må avlyses da flere av skuespillerne er satt i karantene på grunn av koronaen. Se nede i saken om hvilke dette gjelder.

Hvert år setter bondeparet Jøran og Jorunn ut en stor gryte med grøt på låven til nissene, som de egentlig ikke tror finnes. Men hvert år forsvinner grøten og derfor settes grøten ut for sikkerhets skyld.

Annonse

Kona på gården liker klassisk musikk og trer smaken sin ned over hodet på mannen Jøran, men han har en aldri så liten hemmelighet – bortgjemt på låven. Nemlig en skikkelig elgitar. Og den tar han fram på natta og lager et skikkelig show – sammen med nissene – som han ikke tror på eller kan se. Men moro har de det.

Dette er fjerde gang Hokksund Byteater Jr. setter opp dette stykket hvor de byr på sang, dans, fjøsnissemoro og et hint av julemagi. I år er det vel 30 skuespillere i alderen fra syv til 27 år og de har virkelig jobbet hardt for å komme i mål med denne forestillingen.

Det er to ulike grupper som spiller Fjøsnisser i juleknipe. Det er på grunn av mange medlemmer og ikke minst mange forestillinger denne førjulstiden. Men nå må altså antallet reduseres på grunn av karantene.

Mange er skeptiske til å samles med de nye restriksjonene regjeringen har innført med hensyn til koronaen og nye varianter, men teateret har et stort håp om at store og små kommer på forestillingene like vel. Smittevernet skal være ivaretatt.

Koronaspøkelset
Gårsdagens premiere gikk med vanlige forhåndsregler når det gjelder koronaen. Men fra i dag er det innført nye regler med blant annet avstandsbegrensninger, og dette er noe arrangøren tar på alvor. Det blir derfor færre publikummere i salen i forestillingene, som etter planen skal gå helt til og med lille julaften.

Neste premiere er på fredag, men denne er nå avlyst. Vi holder oss stadig oppdatert på nye smittevernregler og legger til rette for at det skal være trygt å komme til låven og se på forestillingen, skriver Hokksund Byteater Jr. på sine facebooksider.

SISTE NYTT – Avlysning!
Hokksund Byteater Jr. har dessverre fått flere skuespillere som er satt i karantene fra og med i dag.

På bakgrunn av dette ser de seg nødt til å avlyse forestillingene fredag 10. desember, lørdag 11. desember, søndag 12. desember og onsdag 15. desember.

Dere som har kjøpt billetter får refundert beløpet direkte fra Tikkio. De vil sende ut en mail i løpet av kort tid til de det gjelder, med informasjon om tilbakebetaling.

– Vi har dessverre ikke mulighet til å flytte billettene til andre forestillinger. De er fulle på grunn de nye smittevern reglene og retningslinjene.

Vi kommer tilbake med informasjon angående resterende forestillinger, skriver teatergruppen på sine facebooksider.

Folk og røvere i Kardemomme by
Hokksund Byteater Jr. er kjent for sine spektakulære sommeroppsetninger i Skriverparken i Hokksund. Og neste års forestilling er allerede under planlegging. I 2022 settes nemlig opp Folk og røvere i Kardemomme by – en historie de fleste av oss kjenner.

Forestillingen går som kjent utendørs i juli og dette er forestillinger mange store og små ser fram til hvert år.

Del:
Annonse