29. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Næringsminister Jan Christian Vestre kommer til Hokksund og skal besøke både Hellefoss og OSO. (Foto: Camilla B. Pettersen)

Næringsministeren til Hokksund – besøker Hellefoss og OSO

Eksport, grønn industri, roboter og teknologi står på agendaen når næringsminister Jan Christian Vestre kommer til Buskerud i dag. Statsråden møter bedrifter i Kongsberg, Hokksund og Drammen.
Annonse

– Buskerud er en høyborg for industri og teknologi, og jeg er glad for at jeg får treffe på noen av de hardt arbeidende folka som står bak. Det grønne skiftet trenger flere gode norske løsninger, og bedriftene jeg skal møte i Buskerud bidrar til nettopp det, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Besøket starter på Kongsberg for så å komme til Hellefoss Paper i Hokksund kl. 13.45 om alt går etter planen. Deretter skal han til OSO Hotwater på Loesmoen fra kl. 14.35. Etter det besøket skal følget reise til Lindum i Drammen.

Annonse

På Hellefoss er det selve produksjonen han skal se på, men det er også sannsynlig at de nye rensekravene bedriften nå skal leve opp til, blir et tema. Senere i dag skal det være en egen pressekonferanse på Hellefoss om nettopp denne saken.

På OSO er det den store graden av automasjon og bruk av roboter som er av størst interesse. Bedriften er kanskje den med flest roboter pr. ansatt i Norge og har utviklet de aller fleste selv.

Del:
Annonse