4. desember 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

MS Eikern er en viktig institusjon i Vestfossen og på Eikern. Derfor hare venneforeningen et julelotteri for andre året på rad. Her er det mange fine premier å vinne samtidig som du støtter en god sak.

Venneforening selger lodd til inntekt for MS Eikern også i år

En rekke lokale firmaer i Vestfossen og omegn sponser premier til julelotteriet som MS Eikers venneforening kjører for andre gang denne julen. Men søndag er det siste salgsdag og derfor haster det med å kjøpe om du vil være med på å støtte årets aksjon.
Annonse

Og det er en rekke fine premier som venneforeningen har fått til julelotteriet også dette året. Blant annet er det cruise på Eikern, festivalpass til Eidsvoll-festivalen neste år og du kan til og med vinne to timers graving fra et lokalt entreprenørselskap. Her har nemlig et bredt utvalg av næringsdrivende stilt opp for å støtte opp om MS Eikern og den videre drift av båten.

Som tidligere omtalt på Eikernytt.no har også Gjensidigestiftelsen bidratt med en solid sjekk på 225.000 kroner. Dette er penger som skal brukes til turer og opplegg for de som normalt ikke tar seg råd til slike opplevelser i løpet av neste sommer.

Annonse

Men inntektene fra julelotteriet er uansett viktig for driften av båten som en viktig kulturbærer for både store og små på Eikern.

Trekningen skjer førstkommende mandag på styremøtet i venneforeningen.

Lodd kan kun kjøpes på Vipps 720391. Koster 20 kroner pr. lodd.

Hele lista med premier kan du se på Facebooksiden til MS Eikerns venneforening.

En av initiativtakerne og drifterne av venneforeningen, Jorid Irene Kobæk, sier til Eikernytt.no at de håper flest mulig bidrar til denne aksjonen slik at båten kan gi et best mulig tilbud også neste sesong.

Sist sommer var det blant annet sommerskole om bord med en rekke aktiviteter for barn. Dette ble finansiert at både stat og kommune, men det er ingen garanti for at de stiller med midler til nye tiltak kommende sommer.

Ifølge Jorid bruker de noe av inntektene til å hjelpe til med vedlikeholdet på MS Eikern. Pengene som kom inn på lotteriet i fjor ble brukt til oppgradering og oppussing på båten før sesongen 2021. Det ble også kjøpt inn noen redningsvester i forbindelse med prosjektet «Den flytende lærern på Eikern».

Del: