10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Knut Kvale ville sjekke ut framdriften i bunnen av «skolebakken» i dag og fikk med seg (f.v.) Hilde Storaunet, Tom Olsen og Halvard Solem.

Sikker skolevei: Bygger nytt gangfelt i bunnen av «skolebakken»

Ungene kommer syklene eller kjørende på sparkesykler ned «skolebakken» og rett ut i fotgjengerfeltet. Resultatet har vært flere sammenstøt med biler. Men nå skal det bli slutt på det. Et nytt gangfelt åpner til uka.
Annonse

Du har sikkert lagt merke til det. Store gravemaskiner og folk som har dirigert trafikken ved bunnen av «skolebakken» i Østre Brugate i Hokksund. Nå er det satt opp sperringer og arbeiderne som lager den nye trafikkøya, er skjermet med store betongblokker.

Men mandag eller tirsdag til uka er det slutt på dette. Da skal nemlig det hele være – i hvert fall nesten – ferdig. Fotgjengerfeltet er flyttet flere meter mot Plassen og det er da kommet en ny trafikkøy. Så skal det asfalteres – i hvert fall sånn midlertidig – for vinteren er ikke den beste tiden å legge asfalt på.

Annonse

Rett på nyåret kommer det bedre lys og rekkverk. Hensikten er at unger og andre myke trafikanter ikke skal kunne kjøre ned «skolebakken» og rett ut i fotgjengerfeltet med fare for egen og andre sikkerhet. Nå må de lenger inn mot Plassen før de kan komme seg over gata.

Fornøyd ordfører
Ordfører Knut Kvale var i dag på en aldri så liten befaring sammen med ledelsen for vei og park i kommunen for å se hvordan arbeidet gikk. Det er riktignok Statens vegvesen og Viken fylke som står for arbeidene, mens kommen er delvis med på prosjektet.

– Vi hadde en runde i kommunen og så på ulike steder som kunne betegnes som trafikkfarlige sammen med grende- og byutvalg. Både Statens vegvesen og fylket tok tak i flere av problemområdene og dette er et konkret bevis på et godt samarbeid, sier Kvale.

Kommunen får også skryt av Hilde Storaunet som er leder for Hokksund Byutvalg. Hun er glad for at denne trafikkfellen nå snart er historie.

Jobber med flere saker
Befaringene tidligere i år har resultert i flere mindre tilpasninger av trafikkbildet. Det er gjort mindre endringer på Ormåsen, gangfeltet over Fv. 35 i Vestfossen er flyttet én gang og nå jobbes det med en permanent løsning her. Ved Onkel Thor er det i ferd med å legges kantstein og et bedre skille mellom myke trafikanter og biler.

Også det såkalte Smørgravkrysset i Vestfossen skal utbedres etter hvert. Det skal også ses på andre steder hvor sikkerheten for gående er en utfordring. Belysning er ett av temaene i så måte. Som kjent er løsningen med små lykter ved gangfeltene i Hokksund langt unna noen suksess, og mange har etterlyst bedre belysning slik at bilistene ser både fotgjengerfelt og folka i dem.

På Røren er det flere ønsker som ennå ikke er gått i oppfyllelse, men det kommer tiltak her etter hvert, melder kommunens folk. Det tar bare litt tid, da det er flere aktører som må samarbeide her. De ulike typene vei i kommunen er nemlig eid av Statens vegvesen, Viken fylkeskommune og Øvre Eiker kommune og disse må bli enige om de fleste tiltakene før det skjer noe. Og så handler det meste om penger til slutt.

Del:
Annonse