Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Størst økning i helt ledige ser Nav innen bygg og anlegg med 103 personer noe som tilsvarer en økning på hele 19 prosent den siste halve måneden. (Illustrasjon)

Liten økning i arbeidsledigheten i desember – fortsatt lave tall

I desember er 9.903 personer registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak hos Nav Vest-Viken. Selv om det er en liten økning i tallene denne måneden, er det små variasjoner og fortsatt lave ledighetstall i Drammen og Øvre Eiker. Men det er uten de siste koronarestriksjonene.
Annonse

Blant arbeidssøkerne var 5.317 personer registrert som helt ledige medio desember, noe som utgjør 2,1 prosent av arbeidsstyrken. Vest-Viken ligger dermed like under landsgjennomsnittet, som er på 2,2 prosent.

Bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 6.671 personer. Det tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 3.232 registrert som delvis ledige.

Annonse

I hele fylket Viken var det 15.862 helt ledige personer medio desember, noe som tilsvarer 2,5 prosent av arbeidsstyrken.

Sammenlignet med utgangen av november, er nå 237 flere personer registrert som helt ledige, en oppgang på 4,7 prosent. Bruttoledigheten har gått opp med 107 personer (+ 1,6 prosent).

Antallet delvis ledige har gått ned sammenlignet med forrige måned. Per medio desember var 3.232 personer registrert som delvis ledige, noe som tilsvarer en nedgang på 86 personer (- 2,6 prosent) sammenlignet med utgangen av november. De delvis ledige utgjør nå 1,3 prosent av arbeidsstyrken.

– Vi ser nå en økning i helt ledige, selv om desember-tallene ikke klarer å fange opp det som har skjedd den siste uken. Vi forventer at de nye korona-tiltakene vil fortsette å gi konsekvenser for arbeidsmarkedet i ukene som kommer, og vi følger ekstra nøye med på de mest sårbare bransjene, sier Inger Anne Speilberg, direktør for Nav Vest-Viken.

Drammen topper statistikken med en ledighet på 2,7 prosent av arbeidsstyrken. Her er 1.426 helt ledige. Det er 68 flere enn i november, men 1.062 færre enn for ett år siden. I tillegg er det 421 som er på ulike tiltak.

I Øvre Eiker er det 166 personer som er helt ledige. Det utgjør 1,6 prosent av arbeidsstyrken og er 10 flere enn i november. I forhold til desember i fjor er det 142 færre ledige i Øvre Eiker nå. I tillegg kommer 98 personer på ulike tiltak.

Del:
Annonse