29. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er fortsatt høye smittetall i Eiker og Drammen, men det er grunn til å tro at færre har testet seg gjennom jule- og nyttårshelgen enn normalt. (Illustrasjon)

104 nye smittetilfeller i Øvre Eiker – 679 i Drammen

Kommuneoverlegen i Øvre Eiker melder om at det har blitt bekreftet 104 nye smittetilfeller med koronavirus i uke 52. Det er en liten økning i forhold til uka før. I Drammen er tallet på 679 tilfeller – mot 719 uke før.
Annonse

For Øvre Eikers vedkommende er det den siste uka registrert smitte i to soner i hjemmetjenesten og i Nøsteelva bofellesskap.

Smitte i skoler og barnehager
2. og 3. januar er det utdeling av tester til ansatte i barnehager og ansatte og elever i grunnskolen, videregående skole, voksenopplæringen og kulturskolen. Alle har fått tilbud om en gratis hurtigtest som skal tas innen 24 timer før oppstart etter jul. Det deles ut ca. 3.350 tester til skoler og 370 til barnehagene.

Annonse

Testing
2,1 prosent av befolkningen i Øvre Eiker testet seg for korona på teststasjonen og via det ambulante testteamet i forrige uke. Av disse var 7,4 prosent smittet.

Det er med dette registrert totalt 1.439 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 1.234 er smittet i 2021.

Synkende smitte for Drammen
Antall smittetilfeller siste uken: 679
Antall smittetilfeller siste 14 dager: 1.398
Antall smittede totalt: 11.286
Antall døde totalt: 56

Det er per i dag et pågående utbrudd av koronavirus ved to av kommunens langtidsinstitusjoner, Losjeplassen bo- og servicesenter og Saniteten bo- og servicesenter.

Drammen sykehus rapporter fortsatt om høy belastning av koronapasienter og er i gult beredskapsnivå.

De neste to ukene er det lagt opp til nærmere 17.000 vaksinetimer i Drammen kommune fordelt på Drammenshallen og vaksinesenteret på Gulskogen. Kommunen vil få hjelp av både Forsvaret og helsefagstudenter for å klare å tilby så mange vaksinedoser.

Alle innbyggere over 45 år, som det er gått mer enn 20 uker siden forrige vaksinedose, skal nå ha fått tilbud om å booke seg time til oppfriskningsdose. Dersom du ikke har fått SMS, kan du kontakte vaksinetelefonen på 32 04 40 00. Kommunen oppfordrer alle til å booke time snarest.

Del:
Annonse