21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er i løpet av ukens tre første dager flere smittetilfeller enn i hele forrige uke i Drammen. (Illustrasjon)

Ny rekordsmitte i Drammen – over tusen på tre dager

Koronasmitten stiger fortsatt i Drammen og i løpet av ukens tre første dager er det flere smittede enn hele forrige uke. Flere institusjoner er nå rammet.
Annonse

Smittestatus for de tre første dagene i uke 2
Antall smittetilfeller mandag til onsdag uke 2: 1.044Antall smittede totalt: 13.429Antall døde totalt: 56

Som forventet stiger smittetallene videre, og vi har nå hatt nesten like mange tilfeller på ukens tre første dager som vi hadde i hele uke 1. Omikronvarianten utgjør nå nærmere 90 prosent av alle tilfeller og vi er på full fart inn i den varslede vinterbølgen, skriver kommunen i en pressemelding.

Annonse

– I går publiserte FHI nye risiko- og modelleringsrapporter hvor de vurderer at store deler av befolkningen vil smittes med omikronvarianten i løpet av de neste månedene. Alle data vi har så langt viser at sannsynligheten for å bli alvorlig syk av omikronvarianten er betydelig lavere enn for delta og at vaksinasjon beskytter godt mot alvorlig sykdomsforløp, men mindre mot smitte, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Regjering har varslet pressekonferanse i kveld og det er ventet at det da kommer justering av smitteverntiltakene.

– Vi går nå over i en fase hvor viruset må etableres i befolkningen som en del av de luftveisvirusene som sirkulerer. Det vil fortsatt være behov for å ha tiltak for å hindre at for mange blir smittet samtidig slik at sykefraværet ikke blir for høyt til at vi klarer å holde viktige samfunnsfunksjoner i gang. Det vil fortsatt være noen som blir alvorlig syke av viruset – og blir mange nok smittet samtidig vil det også bli flere som blir alvorlig syke slik at kapasiteten på sykehusene igjen blir presset, avslutter Sagberg.

Siden sist rapportering er det tilkommet smittetilfeller ved ytterligere to av kommunens institusjoner; Bråta helse- og aktivitetssenter og Fredholt bo- og servicesenter.

Det vaksineres onsdag, torsdag og fredag både i Drammenshallen og ved vaksinesenteret på Gulskogen. Fra tirsdag i uke 3 skjer vaksinering i nytt vaksinasjonssenter i Thamsgate.

Del:
Annonse