5. desember 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Dette bildet har Torgny Moen i Bingen tatt. Hallen til rundballene hans «tok av» i natt i det kraftige vindværet. Også flere andre har fått skader på gjenstander i Eiker-bygda.

Vindværet fortsetter på Østlandet – store skader allerede

Vindværet kommer til å fortsette på Østlandet de kommende døgnene. Varsom.no har sendt ut et nytt varsel på gult nivå der de forventer vindkast mellom 17 og 23 sekundmeter i lavereliggende strøk på Østlandet – eksempelvis Eiker-bygdene. Nattens vindvær har allerede gjort en del skader.
Annonse

Politiet i Sør-Øst mottok i løpet av natten melding om hele 11 trær som hadde falt over veier og ledningsnett. I Sigdal er de fortsatt uten internett og mobildekning og brannvesenet har måttet opprette en kommandosentral på Borgerstua i Eggedal.

Flere andre steder har gjenstander og bygninger blåst over ende. Hos Torgny Moen i Bingen blåste en hall til rundballer over ende og flyttet 25-30 meter. Andre har fått paviljonger ødelagt og gjenstander har blåst av gårde, men så langt er det ikke meldt om alvorlige skader.

Annonse

Ny runde med vind
Men «Gyda» har ikke roet seg helt ned selv om ekstremværet er for det meste over. Restene av den sinte dama vil merkes fortsatt og det blåser godt i kastene. Men det kommer altså mer.

For fra søndag kveld er det meldt om vind med kast på mellom 17 og 23 sekundmeter på Østlandet. Denne situasjonen skal visstnok bli av den mer kortvarige sorten da de regner med at det vil løye ut på morgenkvisten mandag. Men det er altså igjen fare for at løse gjenstander «tar av» og derfor må sikres.

Det er ikke meldt om strømutkobling i Øvre Eiker. Har du opplevelser som følge av nattens vindvær, send oss gjerne en melding og et bilde til [email protected].

Del: