21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra samlingen tirsdag ettermiddag der det ble klart at MIF stiller med et damelag i 4. divisjon. (Foto: MIF)

MIF lanserer eget fotballag for damer – skal spille i 4. divisjon

Endelig blir det fotball for damer igjen i Mjøndalen IF. Berenike Wulfsberg og Gengarani Ramanathan kunne tirsdag ettermiddag ønske velkommen til nysgjerrige og motiverte damer som ønsker å spille for klubbens lag, som er påmeldt i 4. divisjon foran 2022-sesongen.
Annonse

Berenike er daglig leder og markedsansvarlig i MIF Fotball, mens Genga er leder for utviklingsavdelingen i MIF Fotball. Og med damenes inntogsmarsj på den administrative siden i MIF, så har også et mangeårig ønske om å etablere et damelag som satser gått i oppfyllelse, melder klubben på sine nettsider.

Hel klubb
For det er ikke sånn at MIF med vilje har holdt damene utenfor. Trener for MIFs A-lag, Vegard Hansen, stilte også opp på møtet på vegne av klubbens elitesatsing og fortalte at han syntes det har vært litt flaut at MIF ikke har klart å levere en ordentlig satsing på fotball også for damer. «Mr. Mjøndalen» la også til at klubben blir hel gjennom det at damene nå er på plass i MIF Fotball.

Annonse

MIFs lag for damer skal være et tilbud til alle. For selv om MIF har et fotballag i toppen av norsk fotball, så er likevel idrettsforeningen en breddeforening som plikter å levere et tilbud for alle innbyggere, uavhengig av ferdigheter og ønske om å satse på idretten.

– MIF er tross alt den klubben i vårt område som har de beste fasilitetene, og det gir oss også et ansvar for å sørge for fotball for damer, sa Berenike til de fremmøtte.

Begynner allerede på onsdag
Og selv om det er mange lag som trener på Consto Arena, hadde Genga allerede ryddet plass i banekalenderen og orienterte om treningstider. Trener for laget blir Brede Nybråten, som i over tretti år har hatt fartstid innen fotball for damer, både i Vestfossen, Liungen og Modum samt Buskerud Fotballkrets. Og spillerne og Brede ble enige om å starte opp allerede i dag onsdag.

Laget er påmeldt i fjerde divisjon, og selv om Solberg SK har et lag på nivået over, er det ikke noe mål for klubben å overta deres posisjon. Men det er ingenting i veien for at fotball for damer også kan bli toppidrett i MIF.

A-laget for menn er foreløpig klubbens flaggskip, men i kjølvannet av dette og inntektene som skapes via toppfotballen, bygges MIF-merkevaren dag for dag, og det jobbes kontinuerlig for å utvikle klubben. Og med dyktige damer som tar stadig mer plass og ansvar i administrasjonen, hvorfor skal ikke damene kunne gjøre det samme på banen? Kun tiden vil vise, skriver klubben.

Del:
Annonse