23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er nye rekorder av koronasmitte i Øvre Eiker og Drammen i ukens tre første dager. (Illustrasjon)

Nye smitterekorder i Øvre Eiker og Drammen denne uken

I løpet av tre dager denne uken er 570 personer registret smittet i Øvre Eiker. I Drammen er tallet hele 2.244 smittede. Det er barn og unge som rammes i første rekke.
Annonse

De tre første dagene i uke fire er det altså registrert 570 nye smittetilfeller i Øvre Eiker. Det er en klar økning i smittetall fra uken før. Det er mye smitte blant barn og unge, men også i alle aldersgrupper opp til 65 år. For aldersgruppen over 65 år er det få nye smittetilfeller.

– Økningen i smittetall er forventet og viser at vi er på vei inn i vinterbølgen med Omikron-smitte, sier kommuneoverlege Anne Aune.

Annonse

1.253 personer er smittet i Øvre Eiker så langt i år.

Rekord også i Drammen

Smittestatus for de tre første dagene i uke fire er:
Antall smittetilfeller mandag til onsdag i uke 4: 2.244
Antall smittede totalt: 18.297
Antall døde totalt: 59

Antallet nye smittede forsetter å øke, men det gir ikke den samme belastningen på sykehuset. Drammen sykehus rapporterer om stabile innleggelsestall og går nå ned i grønn beredskap.

Fra i går ble det innført nye lettelser i karantenebestemmelsene, slik at alle husstandsmedlemmer nå kan velge å teste seg daglig med hurtigtest i stedet for å være i karantene.

– Forhåpentligvis vil dette bidra til at flere kan være på jobb og på den måten redusere belastning vi nå opplever med stort sykefravær, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

FHI kom onsdag med en ny risikovurdering av pandemisituasjonen. Deres vurdering er nå at de fleste tiltakene mot epidemien kan trappes gradvis ned over kort tid uten at det i et lengre perspektiv gir betydelig økt sykdomsbyrde.

Det er ventet at regjeringen vil komme med lettelser i koronatiltakene i løpet av kort tid.

Del:
Annonse