23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

NM-SEIER: Kartleser Torstein Eriksen (t.v.) og fører Frank Tore Larsen kunne feire totalseier lørdag. (Foto: Line Lykke Jensen)

Radarparet Larsen og Eriksen til topps i Rally Hadeland

Etter å ha knivet i teten, men kjørt ut på Rally Sigdal, fikk Frank Tore Larsen revansje i andre NM-runde.
Annonse

Radarparet fra Steinberg tok innersvingen på resten av konkurrentene under årets andre NM-runde, med sammenlagtseier fire sekunder foran Eyvind Brynildsen som trakk det lengste strået under rally Sigdal, skriver DRM24.no.

Midtveis i løpet var det Larsen som lå noen sekunder bak, men Steinberg-gutten kjørte seg opp på de siste etappene, og da løpsleder Ole Christian Veiby hektet seg fast i en brøytekant på siste etappe var seieren i boks for Larsen og Eriksen i sin VW Polo R5.

Annonse

Med full pott i Rally Hadeland er Larsen dermed også bedre i rute for å forsvare fjorårets NM-tittel, etter at han måtte bryte første runde.

– Jeg følte det gikk helt på limiten, men det er sinnssykt gøy når det akkurat holder. Jeg var revansjesugen etter Rally Sigdal, og sleit litt med flyten på morgenen men føler alt i alt det ble en veldig bra dag, oppsummerte Larsen overfor NRK etter målgang på siste etappe.

Verre gikk det med Anders Grøndal, som heller ikke denne gangen fikk ting til å stemme og endte på en 4. plass etter å ha tapt en del tid gjennom dagen. Drammenseren endte til slutt to minutter og 51 sekunder bak erkerivalen fra Steinberg.

I likhet med den første NM-runden på Rally Sigdal var løpet preget av lite snø og isete underlag, med andre ord raske etapper og til dels høye hastigheter.

Neste rally på NM-kalenderen er Numedalsrally, hvor Anders Grøndals kone Molly Pettit stiller til start for første gang i NM-rally.

Del:
Annonse