16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I løpet av neste uke vil over en fjerdedel av Drammens befolkning ha hatt koronasmitte. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

To nye korona-dødsfall i Drammen siste uke og smitten øker

I uke tre var det 3.460 smittetilfeller i Drammen. Siste uke – altså i uke fire – var tallet steget til 4.239 tilfeller. I tillegg meldes det om to nye koronarelaterte dødsfall. Totalt er det 61 personer som har dødd av eller med korona i Drammen.
Annonse

Smittestatus for uke 4, 24.-30. januar:
Antall smittetilfeller siste uken: 4.239
Antall smittetilfeller siste 14 dager: 7.699
Antall smittede totalt: 22.046
Antall døde totalt: 61

Det er per i dag pågående utbrudd av koronavirus ved flere av kommunens langtidsinstitusjoner og hjemmetjenester, men det er ikke tilkommet smitte ved nye institusjoner siden forrige rapportering. Drammen sykehus er gått over til grønn beredskap.

Annonse

– Smittetallene fortsetter som forventet å stige, og vi er nå godt inne i den varslede vinterbølgen, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Sist uke tilkom det endringer der en del ikke trenger å bekrefte hurtigtest med PCR. Dette gjelder de som har fått tre vaksinedoser, eller har hatt korona i løpet av de tre siste månedene i tillegg til å ha fått to doser vaksine. Disse trenger altså ikke å ta PCR-test, men kun selv rapportere svaret på testen.

Tallene Drammen rapporterer i dag inneholder foreløpig kun PCR-svar og ikke selvrapporterte hurtigtester.

Det er forventet at det kommer større endringer i håndteringen fra regjeringen tirsdag kveld.

Drammen kommune melder om to dødsfall sist uke. Ordfører Monica Myrvold Berg sender sine kondolanser og varmeste tanker til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem.

Del:
Annonse