21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

44,8 prosent av befolkningen i Øvre Eiker har nå fått tre doser med vaksine. (Illustrasjon)

TREDOBLING: 1.322 nye smittetilfeller i Øvre Eiker siste uke

Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 1.322 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker i uke fire. Tallene er både PCR-tester og registrerte selvtester og er derfor ikke helt sammenlignbare med forrige uke.
Annonse

Det har vært en tredobling av smittetall fra uke 3 til 4. Ca. 40 prosent av smittetilfellene er i aldersgruppen 0-15 år, med hovedtyngden i alder 5-15.’

Omikron-varianten gir en svært stor økning i smittetall i Øvre Eiker, som i de fleste andre kommuner rundt oss. I januar er det totalt registrert 2.005 positive koronatester i kommunen, og det utgjør ca. 10 prosent av befolkningen.

Annonse

– Vi regner med at 60-70 prosent av korona-tilfellene blir diagnostisert med test, så andelen som har gjennomgått korona er tilsvarende høyere, sier kommuneoverlege Anne Aune.

Smitte i helseinstitusjoner
Det er noen smittetilfeller i helseinstitusjoner eller hjemmetjenesten, men ingen utbrudd.

Smitte i skoler og barnehager
Det er mange smittetilfeller ved de fleste skolene, med størst smittetrykk ved barne- og ungdomsskolene i Vestfossen og Hokksund. Det er smittetilfeller ved så godt som alle barnehager siste uke.

Smittesporing og nærkontakter
I uke 4 ble karantene for husstandsmedlemmer endret og kan erstattes med testregime. Smittesporingsarbeidet er redusert til et minimum. Kommunen registrerer nå positive prøvesvar (selvtester og positive PCR-svar fra lab.) og sender ut SMS med informasjon til alle.

Vaksinering
Status vaksinering 16.01.22:
Personer >16 år vaksinert med 1 dose: 90 prosent
Personer >16 år vaksinert med 2 doser: 86,9 prosent
Personer med 3. dose: 44,8 prosent

Det er med dette registrert totalt 3.444 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020. 2.005 av disse er smittet i 2022.

Del:
Annonse