20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lars Petter Yndesdal i det han liker best – en amerikansk bil. De tok dessverre ikke bilder under reparasjonen av bobilen.

Vil hedre vestfossinger for god hjelp etter bobil-stans

Hans-Martin Førsund fra Nes i Romerike vil rette en stor takk til Odin Hamnes Larsen og Lars Petter Yndesdal – begge fra Vestfossen. Da han fikk stans på sin nyinnkjøpte, men brukte bobil på E134 ved avkjøringen til Vestfossen, var det to karer som stilte opp.
Annonse

Her forteller han om sin opplevelse fra sist søndag sen kveld:

– Jeg var på vei hjem fra Gvarv via Kongsberg til Nes i Romerike med min bobil på kvelden 30. januar, da all strøm til kjørelys, dashbord mv forsvant, og jeg var nødt til å kjøre til side og stoppe ved avkjøringen til Vestfossen fra E134.

Annonse

Etter samtaler med Viking, så jeg for meg et par timers ventetid før jeg kunne få hjelp til å komme til Drammen, hvor jeg deretter måtte ta tog hjemover. Jeg hadde en lang natt foran meg altså.

Etter en stund dukker det en ung kar opp ved bilen, og lurer på om han kunne hjelpe meg. Jeg fortalte at jeg ikke hadde nødvendig strøm til å komme videre, og at jeg ventet på Viking. Mens han undersøkte i motorrommet, ringte han en kamerat med bilverksted i Vestfossen. Kameraten kom med bil til stedet, og tilbød starthjelp for at jeg kunne få kjørt bilen ned til verkstedet, slik at han fikk sett nærmere på problemet. Med starthjelp kjørte jeg bilen til verkstedet og opp på et par verkstedbukker. Deretter begynte han å skru under bilen.

Etter å ha holdt på en stund og konferert med sin far, var diagnosen stilt: Det var regulatoren som var gåen og måtte skiftes. Til tross for at ingen deler ble skiftet der og da, hjalp behandlingen, og bilen gikk omtrent som normalt igjen, og jeg kunne kjøre hjem.

Før jeg dro, spurte jeg om timeprisen for «englehjelp», men noen betaling ville ikke Odin Hamnes Larsen og Lars Petter Yndesdal ha.

En stor takk fikk de i hvert fall, og jeg håper at denne historien i lokalavisa kan bidra til å hedre disse karene ytterligere. Dette er karer som Vestfossen kan være stolt av, skriver Hans-Martin.

Hans-Martin Førsund takker to unge menn fra Vestfossen for hjelpen.

Vokst opp med bil
En av guttene som hjalp til var altså Lars Petter Yndesdal. Han er bokstavelig talt vokst opp på Shell-stasjonen i Vestfossen, hvor foreldrene har drevet i en mannsalder.

– Jeg var på verkstedet vi leier i de gamle lokalene til Kristensen Stål da Odin ringte. Vi synes det var for ille at han skulle stå på E134 i flere timer i kulda å vente på bergingsbil som er stasjonert både på Kongsberg og i Drammen, sier Lars Petter til Eikernytt.no.

– Vi sjekket regulatoren på bilen og den så grei nok ut, og vi fikk da liv i bilen igjen slik at han kunne kjøre hjem, sier han.

Kameratene med stor interesse for biler har skrudd på det meste. Og for tiden er det mest amerikanske biler – spesielt van – det går i. Lars Petter har dessuten vært mye med på rally som mekaniker for lokale kjørere.

Han synes det er hyggelig med tilbakemeldingen fra mannen de hjalp med bobilen, men sier han godt kunne unngått oppmerksomheten her.

Se video fra verkstedet her

Del:
Annonse