21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sigrid Simensen Ilsøy innstilles som ny leder av Buskerud Senterparti

Sigrid Simensen Ilsøy innstilles som ny leder av Buskerud Senterparti

Valgkomiteen i Buskerud har kommet fram til innstilling for nytt fylkesstyre. Sigrid Simensen Ilsøy fra Dagali i Hol innstilles som ny fylkesleder, mens ordfører Tine Norman fra Sigdal innstilles som ny nestleder.
Annonse

– Buskerud Senterparti har behov for et framoverlent fylkesstyre som skal styrke Senterpartiet, og fortsette å utvikle politikk for hele Buskerud. Derfor er det en glede å presentere et sterkt lag som er klare til å gripe fatt på i dette, samtidig som de utfyller hverandre på en god måte, sier leder av valgkomiteen Viel Jaren Heitmann.

Fylkesleder Kari Anne Sand ga tidlig beskjed om at hun ikke ønsker gjenvalg, etter 10 år i ledervervet.

Annonse

Etter mange, gode innspill og gode samtaler med kandidater til fylkesstyret innstiller valgkomiteen Sigrid Simensen Ilsøy fra Dagali i Hol som ny fylkesleder.

Sigrid Simensen Ilsøy er 43 år og sivilingeniør hos Statkraft. Hun er i dag nestleder i Buskerud Senterparti, i tillegg til å være 1. vara til Stortinget og gruppeleder for Senterpartiet i Hol.

– Sigrid har mange gode tanker om hvordan Buskerud Senterparti kan utvikle seg både politisk og organisatorisk gjennom skoleringer, aktiviteter og oppfølging av lokallag. Hun ønsker å være en samlende og tilgjengelig leder, som også vil jobbe for et enda bedre samarbeid mellom grasrota og den sentrale delen av partiet, forteller Heitmann.

Ilsøy selv er ydmyk og takknemlig over tilliten fra valgkomiteen.

– Jeg er svært takknemlig for tilliten fra valgkomiteen, og veldig motivert for å overta som fylkesleder for Buskerud Senterparti, sier Simensen Ilsøy selv.

– Om årsmøte gir meg tilliten, ser jeg frem til å jobbe frem politikk for hele Buskerud, sammen med våre dyktige og engasjerte medlemmer og tillitsvalgte, sier hun.

Som ny nestleder innstilles Tine Norman fra Sigdal. Tine er 54 år og har vært ordfører i Sigdal siden 2015. Hun brenner for levende distrikter og for å få ungdom til å flytte «heimatt» til bygdene, og vil jobbe videre med dette.

Som fylkesstyremedlemmer innstilles Tonje Adelsten (lokalpolitiker, 36, Øvre Eiker), Hans Endre Fossan (lokalpolitiker, 60 år, Flesberg) og Anne K. Grimsrud (fylkestingspolitiker, 67 år, Lier).

Fullstendig innstilling til nytt fylkesstyre, Buskerud Senterparti:

VervInnstillingLokallagStatus
LederSigrid Simensen IlsøyHolNy
NestlederTine NormanSigdal og EggedalNy
NestlederHans-Petter AasenRingerikeIkke på valg
StyremedlemJonn Gunnar LislelidDrammen, Svelvik og Nedre EikerIkke på valg
StyremedlemTonje AdelstenØvre EikerNy
StyremedlemStian BakkenRingerikeIkke på valg
StyremedlemPål Terje RørbyHemsedalIkke på valg
StyremedlemHans Endre FossanFlesbergGjenvalg
StyremedlemAnne K. GrimsrudLierGjenvalg
1. varaPer Lyder FrøvollSigdal og Eggedal(Ny)
2. varaLidia I. MyhreHoleNy
3. varaOlaf StoremoenRollag og VeggliGjenvalg
4. varaKari AlvimDrammen, Svelvik og Nedre EikerNy
5. varaKristin Bakke HaugenGolGjenvalg
StudielederAnne K. GrimsrudLierGjenvalg

I tillegg møter stortingsrepresentant (Per Olaf Lundteigen), fylkesleder i Buskerud senterungdom (Sigrid Lien Sagabråten), fylkesleder i Buskerud senterkvinner (Ingrid Nikoline Sand), nestleder i fylkestingsgruppa i Viken (Magnus Weggesrud) og fylkesråd i Viken (Olav Skinnes) i fylkesstyret.

Del:
Annonse