16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Arve Somdahl fra Nedre Eiker har skrevet 100 limericker som nå kommer i bokform.

Lokal forfatter gir ut 100 limericks i bokform

«Rubiner i steinrøysa» er en samling av 100 limericks, som i løpet av februar blir lagt ut til salgs hos samtlige norske bokhandlere.
Annonse

I løpet av årene har det blitt utgitt ulike utgaver av denne sjangeren. En av de mest kjente og vellykkede bar tittelen «En midjesmal frue fra Grue», som utkom så tidlig som i 1958. Den besto av 50 limericks, forfattet av flere bidragsytere.

– Min samling inneholder 100 limericks, skrevet av bare én forfatter, altså undertegnede.  Dette er i seg selv et poeng, sier Arve Somdahl.

Annonse

Hans tilknytning til Øvre Eiker går tilbake til en tid som lærer og rådgiver ved Hokksund ungdomsskole fra starten i 1971 til 1984-85.

– Jeg husker med glede at jeg var lærer i norsk og engelsk for gode idrettsutøvere som Tor Håkon Holte, Ole Bremseth, Morten Berglia og Kjersti Løken, sier han til Eikernytt.no.

Det er Lyrikkforlaget som står som utgiver. Boka kan kjøpes hos Majas Kulturservice i Vestfossen og i bokhandelen på Eiker Senter.

Forfatter av 100 limericker – Arve Somdahl. Nå 85 år og ser ikke noe poeng i å ta nye bilder. Derfor et rimelig gammelt bilde.

Del:
Annonse