25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En gutt i tenårene ble tatt for å ha kjørt i hele 129 km/t i 60-sonen på Nedbergkollveien i Mjøndalen. Det kommer til å koste unggutten dyrt. (Illustrasjon)

Råkjørte: Tenåring tatt i 129 km/t i 60-sone i Mjøndalen

En gutt i slutten av tenårene kan belage seg på et langt opphold som fotgjenger etter at han ble tatt i en UP-kontroll med 129 km/t i 60-sonen på Nedbergkollveien i Mjøndalen i dag. En mann i 70-årene ble mål til 96 km/t.
Annonse

Det er ingen hemmelighet at det kjøres hardt i Nedbergkollveien i Mjøndalen. UP har derfor jevnlige kontroller på denne strekningen. I mai i fjor ble to tatt i 100 og 103 km/t. Begge ble naturlig nok fotgjengere på stedet. Dagens kontroll er trolig rekord når det gjelder fart.

Men det er heldigvis sjeldent at politiet måler slike hastigheter som i dag. En gutt i tenårene ble mål til hele 129 km/t i 60-sonen. Det betyr at han er uten lappen i lang tid og må trolig ta hele førerprøven på nytt dersom han i det hele tatt får førerkortet tilbake. I tillegg kvalifiserer dette til en dag i retten der det trolig vanker en solid bot og kanskje fengsel.

Annonse

Men han var ikke den eneste som tråkket vel hardt på gasspedalen. En mann i 70-årene ble målt til 96 km/t i samme 60-sone. Også han ble fotgjenger på stedet og må belage seg på å bruke andre fremkomstmidler en god stund framover.

Det er ikke akkurat i formidlende retning at det er vinter og glatte partier på slike veier nå.

I tillegg til disse to var det hele 15 andre førere som fikk forelegg for å ha kjørt for fort. Kontrollen ble utført mellom kl. 09.13 og 12.40 i dag.

Del:
Annonse