23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er meldt om store nedbørsmengder fra 01-tiden i natt og ett døgn framover. Det betyr krevende kjøreforhold en rekke steder. (Foto: Shutterstock)

I morgen kommer drittværet til Buskerud – og mye snø i høyden

Mandag er det ventet mellom 5 og 25 cm snø i indre og høyere strøk, og stedvis kan det komme mer. Det blir varierende snøgrense i løpet av dagen, men trolig regn under 100-400 meter, høyest snøgrense først og sist på dagen i sør, melder Varsom.no nå i dag.
Annonse

Det kommer altså til å bli et skikkelig drittvær det kommende døgnet og det skal starte ved 01-tiden i natt. Ifølge varselet vil dette uværet vare i ett helt døgn med varierende intensitet.

Yr.no varsler om varmegrader og regn for hele perioden når det gjelder Eiker-bygdene. Sannsynligheten for snø er derfor liten. Men for de som har hytter i fjellet er det viktig å være på vakt nå. Det er stedvis store snømengder og mange hyttetak er tunget ned med store snømengder.

Annonse

Forsikringsselskapene advarer mot dette og ber hytteeiere om å sørge for snømåking av tak. For med ytterligere påfyll av de mengdene som nå er varslet, kan det gå galt og det er ikke sikkert at forsikringsselskapene vil dekke hele regningen.

Det er varslet at sårbar infrastruktur kan bli berørt det kommende døgnet og at det vil være problemer med framkommeligheten mange steder. Det anbefales derfor at vi beregner litt ekstra tid om vi skal ut å kjøre i høyden.

På Konnerud og andre høyereliggende områder i distriktet vil mye av nedbøren komme som snø og sludd. Det vil bety krevende kjøreforhold også i Drammensområdet.

Del:
Annonse