17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Idéskisse for det nye tilbygget til Nøstetangen norsk glassmuseum som skal huse en kafé med uteservering. Har du lyst å ta jobben, må du melde din interesse raskt.

Nøstetangen utvider driften – nå søker de vertskap til kafédrift

I forbindelse med at Nøstetangen norsk glassmuseum i Hokksund skal bygge ut og utvide driften, søkes det nå etter vertskap til etablering av kafé. Men det haster for firsten til å melde sin interesse er 23. februar.
Annonse

Den gamle Sorenskrivergården i Hokksund huser stedets hovedattraksjon Nøstetangen norsk glassmuseum.

Frem til sommeren 2022 blir museets utstillingsarealer rustet opp og utvidet. I denne sammenheng blir det uavhengig av museets drift tilrettelagt for en kafé med terrasse ut mot elven. Det er en forutsetning for etablering av en kafe på stedet, at denne i sitt utrykk viser respekt for den historie Nøstetangen norsk glassmuseum representerer. Arealet avsatt til kafe er 79 kvm. og en terrasse på ca. 70 kvm.

Annonse

De ønsker nå å leie det avsatte arealet ut til en tredjepart med interesse for stedet og som kan videreutvikle stedet i harmoni med den øvrige driften på eiendommen. Erfaring fra tilsvarende virksomhet og et konsept tilpasset stedets særpreg vektlegges.

Lokalene vil ikke gi mulighet for produksjon av mat. Konseptet må derfor basere seg på enkel servering, eventuelt servering av mat som er produsert andre steder. Vedkommende som vil starte her må regne med å dekke oppstartskostnader i forbindelse med anskaffelse av utstyr, møbler etc.

Med utgangspunkt i Nøstetangen glassverk (1741–77) forteller det historien om glassproduksjonen i Norge fra 1700-tallet og frem til i dag. I sommerhalvåret har museet skiftende utstillinger med norsk og internasjonal samtidskunst i glass. Vis-a-vis museet ligger glasshytta Nøstetangen Glass, som blåser både moderne og historiske glassmodeller.

Del:
Annonse