16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Johan Bjerknes reagerer sterkt på at noen har tømt hele innholdet i leiligheten sin på en tømmerlund langs Hakavikveien. Sensitive personopplysninger ligger også her.

Dumpet hele innholdet fra leiligheten langs Hakavikveien

Natt til torsdag ble store mengder med ulike gjenstander fra en leilighet dumpet på en tømmerlund langs Hakavikveien. Her er alt fra madrasser til personlige brev kastet og det er en kvinne som har bodd i Vestfossen som eier tingene. Men om det er hun som fysisk har kastet det, er usikkert.
Annonse

En av de som har reagert sterkt på dumpingen, er Johan Bjerknes fra Hakavik. Da han kjørte mot Vestfossen torsdag formiddag, så han haugen med det han trodde var søppel. Ved nærmere øyesyn fant han alt fra personlige dokumenter til vesker og klær i tillegg til en rekke gjenstander som lamper og annen innredning.

– Det er ut som om hele leiligheten er tømt her – med alt innholdet. For her er det meste, sier han.

Annonse

Han synes dette er rart ettersom Mile tar imot alle typer gjenstander uten betaling, selv om dette «flyttelasset» kanskje er i største laget for å kunne gå som husholdningsavfall.

Det ligger altså svært personlige dokumenter i denne haugen. Blant annet brev med personnummer og en dom fra tingretten.

I haugen med gjenstander finnes også en rekke brev og papirer som normalt ikke bør komme på avveie. Alt stammer fra en leilighet i Vestfossen.

Johan Bjerknes varslet derfor nærmeste nabo på Bagstevold Gård og Amund Berger. Han varslet igjen grunneieren. Johan Bjerknes og flere lurer nemlig på om forholdet er anmeldt til politiet.

Ifølge opplysningene på brevene er det en kvinne i slutten av 40-årene som eier gjenstandene. Men det er altså ikke sikkert hvem som har dumpet de langs Hakavikveien.

Eikernytt.no har forsøkt å få kontakt med kvinnen og med huseieren i den aktuelle utleiegården i Vestfossen, uten å lykkes.

Vil rydde i løpet av helga
Eier av eiendommen som all søpla er kastet på, Torger Terum, sier til Eikernytt.no nå i kveld at han vil rydde bort alt i løpet av helga.

Han bor selv på Simostranda og har kun fått beskjed av naboen om det som har skjedd, men at dette er langt mer omfattende enn tidligere dumpinger i området.

– Jeg får ta med meg en stor henger og få dette vekk, sier han.

Han har så langt ikke anmeldt saken til politiet, sier at han mest sannsynlig vil gjøre det.

Det er store mengder som er dumpet og det ser ut til at det er kjørt to store «flyttelass» til denne tømmerlunden.

Kommunen er varslet
Eikernytt.no har varslet ansvarlig for slike forurensingssaker i Øvre Eiker kommune, Else Mari Espeseth Nilsen. Hun sier hun vil ta tak i dette problemet, men at det ikke kan skje før kommende uke.

Hun vil også varsle kommunens lokale politikontakt om saken.

Espeseth Nilsen har tidligere blitt varslet om en parkert litauisk varebil på den lille parkeringsplassen i bunnen av Jungerveien. Denne bilen er nå fjernet, men om det er hennes henvendelse til Statens vegvesen eller om eierne har kommet og hentet bilen, tør hun ikke si sikkert. Bilen og all søpla rundt den er i hvert fall borte nå.

Del:
Annonse