19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vibeke Smith og Per Rosengren ved det nye elektriske flaggskipet til Toyota. Presentasjonen av den nye modellen trakk mange nysgjerrige til butikken i Hokksund fredag.

Mange nysgjerrige på visning av Toyotas første helelektriske personbil

Mange nysgjerrige tok turen til Toyota i Hokksund fredag. Det var nemlig klart for visning av den nye helelektriske personbilen til Toyota med bokstavkombinasjonen bZ4X. Flere har nå satt seg på liste for å kunne kjøpe denne bilen, som i beste fall kan leveres fra høsten av.
Annonse

Det er lange ventelister på de fleste bilmerkene for tiden. Og spesielt er det delt lange lister på e-biler. Toyotas første helelektriske personbil er i så måte ikke noe unntak.

Bilen som ble vist i Hokksund fredag er nemlig ikke en ferdig produsert bil. Den går ikke an til å kjøre med en gang. Men utseende og interiøret var på plass og det holdt for de fleste som hadde tatt turen for å sjekke ut den nye modellen.

Annonse

En romslig og komfortabel SUV sier Toyota i sin reklame for bilen. Daglig leder Jørn Moen har stor tro på modellen, som starter på 399.000 med to-hjuls drift og 427.000 på 4X4. Han forteller om flere reservasjoner nå og i april åpnes det for reelle bestillinger av bilen. Levering kan tidligst skje i løpet av høsten, men hvor mange biler som kommer til Hokksund-avdelingen, er ikke klart.

I mai får butikken i Hokksund en demo-bil som faktisk kan kjøres og prøvekjøres av kunder.

Høyt salg og korona
To av grunnene til at det nå er lange ventelister på nye biler, er det høye salget i fjor og produksjonsproblemer i forbindelse med koronasituasjonen. Det har også vært problemer med å skaffe enkelte deler til ulike modeller.

Jørn Moen og de andre på Toyota i Hokksund kan allerede nå notere seg for 180 biler i bestilling. I fjor var det totale salget på 330 nye biler. Det betyr at de har allerede over halvparten av fjorårets salg i bestilling – to måneder inn i det nye året.

Og det er ikke bare elbilene til Toyota det er mangel på. Kjente modellmerker som Hilux har også lang ventetid sammen med flere andre modeller.

Del:
Annonse