21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Folk samlet seg på Arnebergjordet for å få med seg det som skjedde. (Foto: Frode Mohus)

Arneberggata 10 i Vestfossen er historie – brent ned i øvelse

Lørdag samlet mange mennesker seg på Arnebergjordet for å følge med i nedbrenningen av det gamle huset i Arneberggata 10. Drammensregionens Brannvesen (DRBV) hadde varslet nedbrenningen som en øvelse på forhånd.
Annonse

Det er viktig å øve på ulike scenarier når det gjelder brann. Ingen brann er lik og mannskapene til DRBV møter ulike utfordringer hver gang de rykker ut. Lørdagens øvelse ble derfor sett på som viktig for her ble det trent på det meste – fra røykdykking til slukking. Huset ble derfor påtent og slukket flere ganger og mannskapene måtte jobbe i ekstreme temperaturer som i en realistisk brann.

Arneberggata 10 eller Solhaug som eiendommen heter i grunnboka, synes å ha vært ubebodd i lengre tid. I 2019 tok Google street bilder på stedet og da var eiendommen relativt gjengrodd med mye busker og store trær.

Annonse

Hva som skal skje med eiendommen nå, har vi ikke klart å bringe på det rene, men den er ryddet for trær og vegetasjon og i går gikk de to bygningene opp i flammer. I dag er det bare grunnmuren som står igjen på eiendommen.

Det var mye røyk og synlige flammer fra eiendommen og brannvesenet oppfordret folk til å holde seg unna. Men en del hadde tatt oppstilling ute på jordet for å få med seg det som skjedde. Veien ble også stengt fra begge sider for å hindre trafikken.

Bilder fra lørdagens øvelse. Bildene er tatt av DRBV og redaksjonen.

Også uthuset ble brukt til øvelsen og led samme skjebne som hovedhuset.
Arneberggata 10 – Solhaug – er historie.
Her brenner det godt i øvelsens sluttfase.
Dette er alt som er igjen av de to bygningene på tomta.
Fornøyde, men slitne mannskaper fra DRBV.
Slik så eiendommen ut i 2019 da Google kjørte rundt med sin bil.
Del:
Annonse