25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Adrian Tollefsen fra Loesmoen organiserer nå en innsamlingsaksjon av utstyr som trenges i Ukraina. Det er stort behov og første sending går allerede tirsdag kveld.

Organiserer utstyrshjelp til Ukraina – skal sendes tirsdag kveld

Adrian Tollefsen fra Loesmoen organiserer nå sammen med venner nødhjelp til Ukraina. Mandag og tirsdag før klokken 16 vil folk kunne få hentet utstyr de ønsker å sende i henhold til den liste med varer det er behov for.
Annonse

– Ukraina har et enormt behov for hjelp. Det er et land med begrensede ressurser som står ovenfor en stor katastrofe, og de trenger alt de kan få, sier Adrian.

Han har vært i Ukraina flere ganger og har etter hvert bygget et tett forhold til landet.

Annonse

– De er mine brødre og søstre. Det finnes ikke et land eller et folk jeg har kommet tettere på enn mitt eget. Så dette måtte jeg hjelpe så sant jeg kan, sier han til Eikernytt.no.

– Så hvis du har noe på listen kan du sende en SMS til 902 75 695 og vi vil komme hjem til deg mandag eller tirsdag og hente det.

Det som behøves er utstyr på denne listen:
– Kikkerter
– Smertestillende medisiner
– Hjertemedisiner
– Beroligende medisiner
– Skalpeller
– Sprøyter av alle størrelser unntatt insulinsprøyter
– Generatorer (alle typer)
– Gassbrennere og sylindere med gass
– Håndlykter/lommelykter
– Batterier
– Hodetelefoner
– Hørselvern
– Walkie-talkies (alle typer)
– Powerbanker
– Varmeovner
–  Tepper
– Håndklær
– Soveposer
– Hjelmer
– Skuddsikre vester
– Kne-pads
– Hansker

Hvis du har flere ting av samme slag er det fint om du pakker samme ting for seg og skriver på med tusj hva og hvor mange det er.

Utstyret i denne omgang sendes samlet til Ukraina via ambassaden allerede kl. 20 tirsdag kveld.

I tillegg til innsamling av alt nødvendig utstyr, står også Adrian bak en pengeinnsamling via Vipps, Facebook og Mental Helse Ungdom, som har en generalsekretær for. Til nå er det kommet inn 33.600 kroner fordelt på 23.250 på Facebook og 10.350 på Vipps.

Mental Helse Ungdom har vippsnummer 626932 og må merkes Ukraina. Pengene går til arbeid med psykisk helse for barn og ungdom i Ukraina.

Del:
Annonse